Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> aquariums

Is het beter om een Tall Fish Tank of een Long Fish Tank ?

 

De vorm van een vis kan de levensduur beïnvloeden in een aquarium in een aantal manieren. De hoogte- breedteverhouding van een aquarium kan het zuurstofgehalte van de tank , de verlichting en zelfs het gedrag van de vis binnen beïnvloeden . Echter, verschillende vis verschillende tank vormen vereisen . Exchange zuurstof
Actieve vis zoals lipjes hebben goed zuurstofrijk water .

Laag, breed aquaria hebben de neiging om een ​​betere baan te wisselen zuurstof doen . Grotere aquaria neiging om een ​​grotere specifieke oppervlak -volume ratio . Aangezien de meeste zuurstof uitwisseling in een aquarium gebeurt aan de oppervlakte , breder tanks neiging betere zuurstofrijk dan groter tanks van hetzelfde volume en met dezelfde apparatuur te zijn . Echter, kunt u dit te overwinnen door kunstmatig verhogen van de beluchting . Meer beweging van het water toe te voegen met powerhead of bruissteentjes kan sterk verbeteren van het zuurstofgehalte van het aquariumwater.
Territorium
Afrikaanse cichliden hebben ruimte nodig op de bodem van een tank om hun domein vast te stellen.

Veel aquariumvissen graag een territorium , een patch van het aquarium dat behoort tot hen richten . Bijna alle territoriale soorten hebben de neiging om het spel uit een ruimte aan de onderkant van het aquarium . Dus een breder aquarium geeft vis zoals deze meer ruimte om hun eigen oproep , en kan zorgen voor meer vis te gebieden vast te stellen.
Onderhoud
Aquarium vereisen maandelijkse water verandert in gedijen .

Je moet ook onderhoud overwegen bij het ​​selecteren van uw aquarium. Op zijn minst moet je gedeeltelijke wijzigingen water maandelijks uit . Dieper tanks nemen meer moeite om schoon te maken. Echter, is dit probleem het meest uitgesproken op zeer grote aquaria .
Verlichting
Coral moet helder licht om te overleven .

Licht verzwakt snel als het door het water beweegt . Dus als je organismen die krachtige verlichting nodig hebben , zoals planten of koraal , kan een diepere tank problemen veroorzaken . Dieper tanks vereisen krachtiger verlichting om organismen te bereiken op de bodem. Dus als je een beplant aquarium of een aquarium , groter tanks moeten duurder verlichting en kunnen meer elektriciteit nodig .
Uitzonderingen
Zeepaardjes het algemeen behoefte aan een tank voor zichzelf.

In een paar situaties , zal je eigenlijk wilt een diepere tank. Zeepaardjes gedijen het best in een diep aquarium , als gevolg van hun verticale vorm van het lichaam . Diep-gebouwde vissen zoals maanvissen en discusvissen voorkeur ook diepere aquaria , omdat ze zulke grote lichamen .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com