Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> aquariums

Wat is een Aquarium kalkreactor voor

 

? Simpel gezegd, een calcium reactor is een apparaat dat wordt gebruikt in een rif aquarium passende niveaus van calcium en alkaliteit of carbonaathardheid , noodzakelijk voor de groei van koralen en ongewervelde dieren te behouden . Hoe het werkt

Kooldioxide wordt gepompt in een container met een soort van kalkhoudende materialen , zoals aragoniet . Kooldioxide lage pH zorgt ervoor dat het af te breken voordat het terug wordt gepompt in het aquarium in de vorm van calcium en alkaliteit .
Waar het gaat

Calcium reactoren kan worden vrij groot en worden gewoonlijk geplaatst in de kast onder het aquarium . Zij kunnen op grond van het kabinet of in het carter geplaatst worden .
Met behulp van een pH -controller

Sinds de kooldioxide heeft zo'n groot effect op de pH , velen kiezen voor pH -controllers gebruiken in combinatie met calcium reactoren . Deze apparaten zetten de CO2- tank in-of uitschakelen wanneer de pH in het aquarium te hoog of laag is.
Voordelen

Het grootste voordeel van het gebruik van een kalkreactor is dat , mits goed opgezet en onderhouden, kan het calcium en alkaliteit te houden op zeer nauwkeurige niveaus . Hoewel het een grote initiële investering kan zijn , is het , op de lange termijn , voordeliger dan het gebruik van de traditionele tweedelige doseren methode .
Nadelen

Calcium reactoren zijn duur , sommige run cas liefst $ 1500 of meer . Zonder zorgvuldige observatie en modificatie , kunnen niveaus van de pH en alkaliteit gevaarlijke niveaus te bereiken .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com