Huisdier thuis

# >> Huisdier thuis > >> Pet Fish >> aquariums

Feiten over Rainbow Fish

Rainbow vis behoren tot de familie melanotaeniida en bewonen de wateren van Australië en Nieuw-Guinea . Ze zijn rustig en niet veeleisend , en zijn zo mooi als de naam al doet vermoeden , het dragen van de levendige kleuren van de regenboog. Beschrijving

De meest indrukwekkende eigenschap van de regenboog vis is hun kleur . Het vrouwtje wordt aangetrokken door een vrijage streep die op de meeste mannelijke soort verschijnt tijdens het hof en paaien . De lichte streep varieert in kleur, afhankelijk van de soort. Sommige vrouwen hebben een meer subtiele streep dan de mannetjes . Regenboog vissen hebben zijdelings samengedrukt lichaam , de vorming van een langgerekte diamantvorm . Hun vorm verschilt per soort als ze diep - bodied kan zijn of een slanker uiterlijk. De omvang van hun lichaam variëren van 3 cm tot 15 cm . De meeste regenboog vissen zijn vrij sterk, met de grotere soorten verwacht zo lang als zes jaar leven in gevangenschap .
Rainbow Fish als huisdier

Rainbow vis zijn alleseters en in het algemeen eet alle soorten live , vers en vlokkenvoer . Hun dieet kan worden aangevuld met witte wormen , bloed wormen en Artemia. Bepaalde voedingsmiddelen dierenwinkel bevatten caroteen kleurstof om de kleur van de vissen te verbeteren . Regenboog vissen reizen in scholen , zodat ze best onderhouden in scholen van acht tot 10 vissen. Zij hebben behoefte aan overdekt ruimte en zijn het best geschikt voor grotere tanks - vis tot 6 cm moeten in een 20 - liter tank worden geplaatst; vis 6 cm tot 12 cm moeten in een 50 geplaatst worden - tot 60 - liter tank , en vis 12 cm tot 15 cm moeten in een 150 liter tank worden geplaatst . Houd regenboog vissen in een relatief rustige locatie met subtiele verlichting , omdat ze gemakkelijk worden opgeschrikt .
Fokken

Rainbow vis eieren leggen het hele jaar door in hun eigen habitat. Deze vissen zijn gemakkelijk gekweekt en hun bak zijn niet moeilijk aan de achterzijde . Eieren worden vaak Airmailed naar Europa en de Verenigde Staten, waardoor de vis beschikbaar buiten Australië en Nieuw-Guinea . Regenboog vissen gemakkelijk te kweken in een aquarium , vooral na een waterverversing . Ze regelmatig paaien ook in een gemeenschap tank .
Soorten

Er zijn een verscheidenheid van regenboog vis om uit te kiezen . Samen shoaling is geen probleem , want er is ten minste een man of vrouw van elke soort . De mannetjes van de rode regenboog vissen hebben een rijke kleur als vrouwtjes aanwezig zijn . Ze kunnen schadelijk zijn voor planten zijn als ze een donker gekleurde ondergrond bezitten. De gestreepte regenboog vis heeft verschillende kleurvariaties . Deze alleseters profiteren van een zeer gediversifieerd dieet . De slanke , langwerpige Celebes regenboog vissen vereisen zeer schoon water en gunst sfeerverlichting . De ongewoon gevormde half grijs en geel bosemani regenboog vissen hebben veel ruimte en behoren tot de meer vervelend te houden . De kleine blauwe neon dwerg regenboog vissen liever veel groen en licht zuur water . Ten slotte is de Herbert Axelrod regenboog vissen vereisen een dieet bestaande uit voldoende plantaardig materiaal .
Geschiedenis

Toen regenboog vissen werden voor het eerst beschreven in 1843 , werden ze aangeduid als zonnebaars . Een paar specimen van de regenboog vissen zijn gekoesterd in aquaria sinds de vroege jaren 1900 . Ze zijn echter relatief modern bijdrage aan het aquarium wereld . Het publiceren van " Regenboogvissen van Australië en Papoea-Nieuw- Guinea " in 1982 door Gerald Allen en Norbert Kruis gaf ze een reputatie van hun eigen .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com