Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> exotische huisdieren >> Andere Exotische huisdieren >> 

Behandeling voor Alpaca huidproblemen

 

Alpaca's werden voor het eerst in de Verenigde Staten worden ingevoerd in 1984 en sinds die tijd zijn gegroeid in populariteit voor hun fijne wol en zacht karakter . Maar net als alle dieren , kunnen alpaca's last hebben van interne en externe parasieten en ziekten die hun gezondheid kunnen beïnvloeden. Het herkennen en behandelen van huidaandoeningen kunnen vroeg te voorkomen dat ze ernstige bedreigingen van de gezondheid van de alpaca 's en de kwaliteit van zijn vacht . Alpacas

gekoesterd door de Inca's in het Andesgebergte eeuwenlang , de alpaca's hebben pas onlangs hun weg naar de Verenigde Staten en Canada gevonden. Deze cud - kauwers zijn slechts ongeveer 36 centimeter hoog op de schouder en wegen tussen de 100 en 175 pond. Met geen hoorn, hoeven of bovenste snijtanden , ze zijn gemakkelijk te hanteren . Alpaca's leven 15 tot 20 jaar en hebben een lange , reproductieve leven.
Uitwendige parasieten

Net als alle dieren , alpaca's kunnen last hebben van parasieten die de huid aantasten. Mijten zijn misschien wel de meest voorkomende en zijn verantwoordelijk voor letsels die het vaakst te vormen onder de staart , de toppen van de benen en rond de geslachtsdelen , ogen, oren en neus . Mijten bijten en zuigen bloed , met achterlating van rode, jeukende , verdikte huid die kan leiden tot - pus gevulde bultjes vergelijkbaar met acne op een mens . Oren die flop uit de zijkant en bevatten een zwarte , wasachtige substantie kan de aanwezigheid van mijten te geven. Mijten kunnen schurft veroorzaken .

Luizen zijn meestal gedetecteerd scheren tijdstip , waarop eieren worden gevonden op basis van de vezels of wanneer de alpaca wrijft , waardoor haaruitval . Grooming , dekens en contact met besmette alpaca's kunnen gemakkelijk luizen overbrengen van het ene dier naar het andere . Indien luizen worden gevonden, is het best om de dieren te verplaatsen naar een andere pen gedurende ten minste twee weken de tijd om herbesmetting te voorkomen .

Parasiticide met doramectine moeten werken aan het beheersen van mijten en luizen . Raadpleeg dan een dierenarts altijd vóór de toediening van een geneesmiddel protocol .
Munge /Mange

Munge , ook wel schurft , is een knapperig massa op of in de buurt van de neus en mond die uiteindelijk barsten en bloeden en wordt meestal veroorzaakt door mijten of een virus . Milde omstandigheden kunnen worden behandeld met dagelijkse toepassing van ( 100 /0 ) povidonjood scrub of 7 procent jodium combinatie met een antibioticum . Meer gevorderde gevallen kan de toediening van een steroïd door een dierenarts nodig . Soms is een tekort aan zink veroorzaakt munge . Het toevoegen van een mineraal supplement met zink moet de huid genezingsproces .
Fly Strike

Fly staking is gekend om in alpaca's rond open wonden en vervuilde vezels in de stuitligging gebied . Zodra de maden de huid hebben besmet , kan het dier snel afdwalen en , indien onbehandeld , kan sterven . De behandeling bestaat uit het verwijderen van aangetaste vezels en de maden , vervolgens grondig reinigen van de wond . Raadpleeg een dierenarts voor een goede wondbehandeling .
Preventie

Door hun dikke jassen , sommige huidproblemen kan niet worden ontdekt totdat ze een vergevorderd stadium hebben bereikt . De behandeling van uw voorraad vaak en houden ze schoon kan problemen vangst helpen terwijl ze nog eenvoudig te behandelen .

Populaire artikelen

Wat zijn enkele Niches van dieren in het Noordpoolgebied Tundra

De dieren van de Noordpool leven door vriesweer en te beheren om onderdak, voedsel en veiligheid te vinden, en carve out periodes fokken , alles in een gebied waar veel wezens zeker zou doodvriezen . Ijsberen Hoewel nu door sommige wetenschappers beschouwd als bedreigd , ijsberen hebben aangepast aan hun natuurlijke habitat in de arctische heel goed. De beren zijn sterk afhankelijk van zeehondenvlees te overleven en hebben een unieke manier van ze te vangen . Een ijsbeer zal wachten door de l

Klik hier

Hoe herken ik het verschil tussen een Pupa en een Cocoon

Onder insecten , vlinders en motten zijn uniek , transformeren door middel van vier verschillende levensfasen . Deze vier fasen zijn embryo, larve , pop en imago . Bij de verwijzing naar de derde fase in de levenscyclus van vlinders , wordt de term pop gebruikt in plaats van pop . Een cocon is een harde beschermende omhulsel geweven door de mot om de pop te dekken . Zij hecht zijn cocon een blad, tak of elk oppervlak met behulp van een ingewikkeld web als zijde-achtige draden gesponnen in een pa

Klik hier

Beschrijf de methoden om Clean Up Dieren Na een Oil Spill

Op de een-jarig bestaan ​​van de Golf olieramp , de Daily Dode Vogels website meldt dat 6147 vogels , 613 zeeschildpadden , en 157 zoogdieren werden gedood , ondanks de enorme inspanningen om reddingswild . De Environmental Protection Agency ( EPA ) meldt dat meer dan 70 olielozingen zich gemiddeld elke dag in de Verenigde Staten . Olie jassen bont en veren , waardoor de dieren om het drijfvermogen te verliezen in het water , wastafel , en sterven ; geolied vacht kan zoogdieren doen sterven van

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com