Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> katten >> Cat Health >> 

Kan je een Cat Benadryl voor Allergieën

 

?

Huisdier eigenaren zijn meestal terughoudend over het geven van de menselijke medicijnen om katten en dogs-- en met goede reden . Volgens de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals ( ASPCA ) , humane geneesmiddelen zijn goed voor de overgrote meerderheid van accidentele vergiftigingen bij huisdieren . Gelukkig difenhydramine hydrochloride ( handelsnaam Benadryl ) is één van de weinige over- the- counter remedies voor mensen die veilig diergeneeskunde worden gebruikt . Echter, aangezien goedbedoelende eigenaren van gezelschapsdieren kan gemakkelijk een overdosis van een klein dier , is het het beste om de drug bij katten alleen gebruiken als de verbinding wordt voorgeschreven door een dierenarts .
Gebruikt in Katten

Diphenhydramine ( Benadryl ) wordt niet vaak gebruikt voor allergieën bij katten ; de meeste dierenartsen raden corticosteroïden en andere medicijnen als een eerste keuze voor allergische katten . Echter, diphenhydramine succes blokkeren de overproductie van histamine , wat leidt tot bijna onmiddellijke verlichting voor katten die lijden aan ernstige allergieën . Diphenhydramine wordt het meest gebruikt bij katten als een behandeling voor reisziekte en braken , en het is ook een gemeenschappelijke remedie voor jeuk veroorzaakt door insectenbeten en andere vormen van huidirritatie.
Dosering

Huisdier eigenaren kunnen vinden het uiterst moeilijk om een ​​kat te geven een goede dosis van Benadryl , omdat de menselijke voorbereidingen zijn ontworpen voor veel grotere doses dan katten kunnen veilig tolereren . Difenhydramine pillen zijn voornamelijk in 12,5 mg en 25 mg capsules , maar de meeste huisdiereigenaren gemakkelijker ( en veiliger ) vloeibare preparaten , die kunnen worden gemeten nauwkeuriger gebruiken . Liquid " kindje " Benadryl komt meestal in een 12,5 mg /ml suspensie . Katten moet worden gegeven niet meer dan 1 mg diphenhydramine per kilo lichaamsgewicht , niet meer dan één keer per 12 uur . Sinds Benadryl heeft een overweldigend bittere smaak aan katten , zullen velen van hen overvloedig kwijlen na het innemen van de medicatie.
Overwegingen

Terwijl de meeste katten klein kan verdragen tot matige doses Benadryl met weinig ernstige bijwerkingen , kan anderen extreem gevoelig voor effecten van de drug . Dierenarts Barbara Forney waarschuwt dat oudere katten zijn bijzonder gevoelig voor de sedatieve eigenschappen geassocieerd met difenhydramine , en kunnen een lagere dosis van de medicatie vereisen . Ze merkt ook op dat Benadryl moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij dieren met " prostaathypertrofie , obstructie van de blaashals , ernstig hartfalen , acuut glaucoom , pyelo - duodenale obstructie , hyperthyreoïdie , epilepsie , hoge bloeddruk, of een allergische longziekte ( COPD ) " gevolg van een verhoogd risico op ernstige of levensbedreigende bijwerkingen. Antihistaminica kunnen ook interageren met meerdere diergeneesmiddelen .
Tekenen van Overdose

Net als mensen , katten kunnen vermoeidheid en onhandigheid tijdens het gebruik van diphenhydramine . Dit neveneffect kan meer merkbaar zijn als de kat een milde overdosis heeft meegemaakt , maar het moet gaan binnen een paar uur . In meer ernstige gevallen van overdosering , zal de kat aanvallen en ademhalingsproblemen . Zonder behandeling kan ernstige overdosering leiden tot coma en de dood , dus het is van cruciaal belang dat de eigenaars onmiddellijk een behandeling voor de conditie van de kat. De ASPCA geeft ook real -time consulten voor eigenaren van gezelschapsdieren door de Animal Poison Control Center, dat bij (888) 426-4435 kan worden bereikt . Onmiddellijke medische zorg kan een overdosis van weerhouden dodelijk .
Wanneer Zie een Dierenarts

Als een kat toont symptomen van allergie voor meer dan zeven dagen is, kan evaluatie vereisen van een dierenarts . De allergie -achtige symptomen kunnen in feite wijzen op een infectie van de luchtwegen , die een behandeling met antibiotica of decongestiva kunnen vereisen . Katten met chronische allergieën kunnen ook gespecialiseerde zorg nodig hebben om allergie- gerelateerde complicaties , zoals oorontsteking en astma te voorkomen . Sommige dieren kunnen een gespecialiseerde dieet of voedingssupplementen nodig hebben om hun allergische symptomen te minimaliseren. Betrokken eigenaren van gezelschapsdieren moet een dierenarts voordat zelfdiagnose of zelf- behandeling van een aandoening in een dier te zien.

Populaire artikelen

Alternatieven voor Declawing volwassen katten

Declawing een kat is een controversieel onderwerp voor kattenbezitters . Declawing is een electieve chirurgie , die een verblijf op het kantoor van de dierenarts . Het doel van declawing is om het natuurlijke instinct van een kat stoppen verpesten meubels en andere huishoudelijke artikelen . Katten gebruiken hun klauwen om territorium af te bakenen , en declawing voorkomt dat een kat uit markering meubels en beweren dat als het hunne . Declawing is een amputatie van de noppen van elke vinger van

Klik hier

Vangen Ringworm Van Cats

Ringworm staat bekend als een zoönose . Het kan worden overgedragen van dieren op mensen . Ringworm wordt niet veroorzaakt door een worm , maar eigenlijk van schimmelsporen . Het is een schimmelinfectie van de huid en haar en is een van de meest besmettelijke schimmelziekten bij katten . Toch is geen levensbedreigende ziekte . Hoe is Ringworm Spread ? Een vacht borstel kan een bron van besmetting zijn. Ringworm sporen overleven voor zo lang als 18 tot 24 maanden . Tiny schimmelsporen zich aan

Klik hier

Lintworm Behandeling voor katten

De Winn Feline Foundation noemt het Hondenlintworm lintworm , of vlooien lintworm , als de meest voorkomende lintworm gevonden in katten. Katten krijgen lintwormen wanneer ze binnenkrijgen volwassen vlooien die besmet zijn met lintworm larven , meestal in de loop van de verzorging , maar soms, als ze eten knaagdieren of andere wilde prooi. Katten vertonen over het algemeen weinig tekenen van lichamelijke ziekte toen besmet met lintwormen , dus het is aan hun menselijke metgezellen om kennis te n

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com