Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> katten >> Cat Health >> 

Hoge bloedsuikerspiegel bij Cats

 

Net als bij mensen , kan een hoge bloedsuikerspiegel bij katten zeer gevaarlijk zijn . Indien onbehandeld, kan leiden tot ernstige medische aandoeningen het gevolg zijn van een hoge bloedsuikerspiegel bij katten - zelfs met dodelijke afloop . Het is belangrijk dat u uw kat naar de dierenarts het moment dat u merkt dat tekenen van een hoge bloedsuikerspiegel en laten controleren op diabetes , zodat u kunt beginnen met de behandeling meteen.
Types

50-75 % van de diabetische katten Type I , insuline - afhankelijke diabetes mellitus , terwijl 25-50 % heeft type II , niet-insuline - afhankelijke diabetes mellitus .
secundaire diabetes mellitus wordt veroorzaakt door een ziekte die het vermogen van het lichaam om insuline te reageren beïnvloedt.
Sommige katten hebben een stress-geïnduceerde hyperglykemie waarin ze zich snel kunnen ontwikkelen glucosespiegel tussen 300-400 mg /dL .
Symptomen

verhoogde dorst en plassen . ( Polyurie en polydipsie ) .
Ongepast eliminatie .
Verandering in de eetlust .
Gewichtsverlies .
Verandering in de gelopen gedrag.
Verminderde activiteit, zwakte , depressie. < Br /> Braken .
Time Frame

Diabetes is een levenslange aandoening in een kat , en de insuline behoefte kan drastisch veranderen , zodat het bloed glucose profielen moeten periodiek worden gecontroleerd door uw dierenarts .
Preventie /Oplossing

Insuline werkt heel anders dan op de individuele katten , zodat een arts moet de juiste behandeling voorschrijven .
eten moet dus het worden gepland kat kan eten op ongeveer hetzelfde moment insuline wordt toegediend
Strikt controle op hoge bloedsuikerspiegel van uw kat kan op lange termijn complicaties te verminderen
complicaties

Diabetische nefropathie . . - - veranderingen in de nier als gevolg van diabetes
diabetische neuropathie - . . veranderingen in het zenuwstelsel als gevolg van diabetes
infecties - . terugkerende urineweginfecties gemeenschappelijk met diabeteskatten < br /> leververvetting - . een letsel van de lever die fataal kan zijn indien niet agressief behandeld
gastro-intestinale aandoeningen - 30 % van de katten met diabetes hebben aanhoudende diarree en braken , terwijl 50 % van de katten met diabetes intermitterende braken zal ervaren .
Waarschuwing

ketoacidose is een medische noodsituatie voor diabetische katten . Symptomen zijn verlies van eetlust , braken, diarree , zwakte of flauwvallen , uitdroging en de ademhaling verandert. Als uw kat is gediagnosticeerd met diabetes en vertoont deze symptomen , het moet worden genomen om de dichtstbijzijnde noodhospitaal .
Misvattingen

Urine glucose teststrips niet nauwkeurig kunnen bepalen van een kat glucosespiegels . Deze teststrips alleen detecteren glucose meer dan 260-310 mg /dL , en de normale bloedsuikerspiegel voor een kat is 55-160 .

Populaire artikelen

Hondsdolheid Symptomen in Kittens

Rabiës vaccinaties zijn niet nodig voor katten , en de Cornell University College of Veterinary Medicine zegt de rabiës in katten en kittens is op de stijging . Unknown Animal Bites Als een onbekend dier een outdoor kitten , quarantaine het kitten gedurende ten minste acht weken heeft gebeten . Symptomen kunnen niet weergegeven voor 12 tot 180 dagen . Denk aan de beet van een potentiële symptoom en beschermende maatregelen te nemen. Prodromale Stage Het eerste symptoom van hondsdolheid is e

Klik hier

Gezicht Mange in Cats

Feline gezicht schurft - bekend als notoedric schurft - is een ontsierend , besmettelijke ziekte grotendeels invloed wilde katten of kolonies . Geavanceerde gezicht schurft is gemakkelijk gediagnosticeerd , hoewel de getroffen katten een lange tijd om te herstellen kan nemen . Symptomen Gezicht schurft resulteert in aanzienlijke gezicht haaruitval , jeuk , en ingelegd of zichtbaar verdikte gebieden die kunnen worden sijpelen . Getroffen katten krabben onophoudelijk en kan kaalheid en rimpels o

Klik hier

Feline Diabetes & fructosamine

Feline diabetes mellitus is een aandoening waarbij het ​​lichaam van een kat niet goed kan reguleren van de hoeveelheid suiker in zijn bloed . Het treft ongeveer 1 op de 400 katten. Diagnosticeren van diabetes vereist lopen bloedonderzoek om te controleren op het niveau van glucose aanwezig . Verschillende factoren kunnen de bloedglucose onder stress en ziekte beïnvloeden , zodat een enkele test van de bloedglucose kan misleidend zijn . Een andere test die nuttig zijn om te controleren op diabet

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com