Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> katten >> Soorten Katten >> 

Soorten Tabby Cats

 

Tabby katten zijn geen ras en hun naam is slechts beschrijvend . Er zijn vier patronen op tabby katten die genetisch onderscheidend. Potentiële bont configuraties van de kat zijn makreel , getikt , gevlekte en klassiek. Katten van verschillende rassen zijn geboren met deze tabby jassen . Een ander kenmerk , duidelijk tabby , is strepen op het voorhoofd in de vorm van een " M " Makreel Tabby

De term " makreel " beschrijft het donker, gestreept patroon en komt van de naam van de vis . Binnen de makreel groep , deze gestreepte katten zijn er in verschillende kleuren . Makreel tabbies kan crème , blauw , bruin , rood en zilver . De makreel tabby heeft een licht gekleurde kin met donkere gewortelde snorharen. Het gezicht strepen lopen parallel op de wangen en de vacht rond de ogen tussen deze strepen is lichter van kleur. De vacht langs de achterkant van de achterpoten en de punt van de staart zijn donkerder , met de donkerste kleuren op haar voeten en tenen .
Ticked Tabby

aangevinkt tabbies komen in zilver , rood en bruin . Deze katten hebben een effen jas met de toppen van hun vacht licht stormde met een donkerdere kleur . Aangevinkt tabbies kan lichte strepen hebben , meestal op hun bovenbenen en onderbuik . Deze strepen zijn bars genoemd en kan het gezicht en hoofd te bedekken .
Spotted Tabby

De gevlekte tabby heet een ' schildpad ', en het patroon op deze kat nabootst die van hun verre neef , de ocelot . Veel katteneigenaren specialisten geloven dat de gevlekte tabby is een afgeleide van de makreel tabby met onderbrekingen in de strepen , waardoor ze lijken te zijn vlekken. Bengals en Servals zijn voorbeelden van gevlekte katten, en hun gemarmerd of rozet patronen zijn aanwijzingen van die rassen .
Classical Tabby

Een mix van tabby genen bepaalt de stijl van patroon dat opduikt in een nest . Nooit is dat duidelijker dan met de klassieke tabby . De klassieke tabby 's wervelde of bulls-eye patronen zijn een voorbeeld van een extra , recessief gen . De beschrijving van de klassieker is erg veel op de makreel , maar de strepen zijn wervelingen , ronde en meestal dikker . Classic tabbies zijn geworden zeer gewild om hun opvallende en originele markeringen .
Personalities

Volgens katachtige gedrag consultant Helen Jablonski , " Alle kittens zal krijgen in een beetje kattenkwaad " en ze verder stelt dat het aan eigenaren om hun katten gepast gedrag en goede manieren te leren . Met nieuwswaardig katten zoals Garfield , Morris en Puss -in- Boots , gestreepte katten hebben een geschiedenis van geboekstaafd gedrag, maar Jablonski adviseert , " Geen twee katten zijn gelijk " als het gaat om persoonlijkheid.

Aangezien tabbies zijn geen fokken , maar een patroon stijl van de vele rassen , advies Jablonski 's geldt in het bijzonder . Veel katten liefhebbers het wel eens , als het gaat om persoonlijkheden tabby , het een ding om te rekenen is variatie en diversiteit .

Populaire artikelen

Een lijst van kattenrassen van Longhair en Semi Longhair

Mensen hebben hun huizen met katten gedeeld sinds de prehistorie . Oude Egyptenaren vereerd , gemummificeerd en vergoddelijkt hen. Hoewel deze vroege katten hadden glad kort haar , centruy de meest populaire kattenrassen in de 21e middellange tot lange haren hebben . Lang haar bij katten lijkt een natuurlijke mutatie zijn, slechts een gen bepaalt haarlengte bij katten . Alle langharige en semi - langharige katten delen deze mutatie , maar sommige dragen een extra mutatie van het gen ook. Turkse

Klik hier

Tabby Cat Informatie

Van alle huiskatten , gestreepte katten meeste lijken tijgers hun prachtige strepen en andere mooie lichaam markeringen van wervelingen en punten . Cyperse katten zijn ook de meest voorkomende huiskat . Vachtkleuren van tabbies zijn niet beperkt tot slechts een schaduw, maar hebben verschillende tinten oranje , bruin, grijs en gember . Sommige tabbies hebben zelfs veelkleurige patches. Cyperse katten zijn niet een bepaald ras of kleur , maar onderscheiden zich door de patronen op hun lichaam . I

Klik hier

Over Bobcats

De bobcat ( Lynx rufus ) is een lid van de Lynx kat familie en wordt vooral gevonden in Noord-Amerika . Bobcats zijn ongeveer twee keer de grootte van normale huiskatten , en kan gevonden worden in vele omgevingen, waaronder beboste gebieden , semi - woestijn gebieden , stedelijke gebieden , bossen randgebieden en zelfs moerasgebieden . De bobcat is een aanpasbaar roofdier dat kan worden herkend door zijn grijsachtig bruine jas , zwart getuft oren , zwart gestreepte poten en stompe staart . Bo

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com