Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> vogelstand >> huisdier Vogels >> 

Het fokken van Duiven

 

Duiven zijn speels , rustig en vredig huisdieren die heerlijke koeren geluiden te maken . Als je goed luistert , hoort u deze coo in ongeveer vier tot vijf verschillende manieren. Duiven hebben een ingetogen charme en aan te passen met gemak naar huis omgevingen. Fokken kan plaatsvinden op elk moment nemen 6-8 weken bij de meeste soorten , zodra de duiven krijgen geslachtsrijp . Huisvesting

Bij de beslissing een huis voor uw duiven, zorg ervoor dat het is ruim genoeg voor hen om hun vleugels flapperen , zonder de muren te raken . De grootte van een ideale schuilplaats is ongeveer 6 meter breed en breed en 8 meter hoog . Kleine soorten zoals de diamant duif zijn comfortabel in rechthoekige kooien , gedeeltelijk omsloten of box-type kooien . Houd de kooi in een helder verlichte omgeving , niet in direct zonlicht. Tegenover de volière naar het zuiden of zuidwesten geeft de vogels veel daglicht , die fokprogramma zal vergemakkelijken . Duiven doen het goed in normale kamertemperatuur met luchtvochtigheid van 50 procent naar 70 procent .

U kunt platte planken , regelmatige zitstokken of natuurlijke takken leveren tegen een hoogte voor rust-en nestbouw . U kunt ook houden een aantal nestkasten en passen een omrande platform 3 meter boven de grond voor het houden van voedsel en water . Zorg ervoor dat de vlucht gebied heeft veel ruimte om te vliegen en is uitgerust met een ondiep zwembad om te zwemmen. Als uw duiven vrij - vlucht vogels met homing instincten , gave ze een duiventil .
Sexing

Deze vogels zijn monogaam , maar soms kunnen ze naar een andere partner. Het beste is om de jonge duiven bij elkaar te houden totdat ze hun eerste vervelling , zodat ze hun eigen compatibel metgezel kunt selecteren .

Voor vele soorten duiven de seks is niet evident . Ontvang een chirurgische sonde , endoscopie of DNA-test gedaan om de geslachten te identificeren. Er zijn een aantal duiven soorten , zoals Senegal duiven , die geslachtsdimorfisme hebben , waarbij markeringen op het lichaam helpen om de mannelijke onderscheiden van de vrouwelijk. Zo kan een man Senegal duif worden onderscheiden van het vrouwtje van de zwarte vlekken rond de hals , die groter in omvang zijn , en de kleur van de borst veren zijn helderder dan het vrouwtje .
< br > Nest

Wilde duiven bouwen kwetsbare nesten met behulp van enkele takjes en bladeren, grassen en wortels . U mag deze merken op rotsachtige richels of in takken van bomen of struiken . Vaak ze opnieuw wonen in nesten andere vogel. U kunt uw duiven zorgen voor een nestplatform of een ondiepe nestkast , pan , of mand en vul deze helft met nestmateriaal zoals gras hooi , kokosvezels en mos voor kleinere soorten en takjes , stukken van wilg , berk, mos , en stro voor de grotere soorten .
eileg en Hatchlings

De vrouwelijke duif legt twee eieren , en beide ouders broeden ze voor 13 tot 19 dagen om de beurt . De jongen zijn meestal een mannetje en een vrouwtje . Voor de eerste vijf dagen zijn ze gevoed kropmelk , dat is een mengelmoes van gedeeltelijk verteerd voedsel en een wrongel -achtige stof uit oogst van de ouders . Geleidelijk aan vast voedsel wordt geïntroduceerd . In 12 tot 20 dagen , zal de jonge duiven uitvliegen . Houden veel water voor de ouder duiven als ze voeden hun jongen .
Dove fokproblemen

Wees voorzichtig om vogels van dezelfde soort hebben in een volière aan ontmoedigen hybridisatie van kruisingen van twee soorten. Duiven kunnen agressief tijdens het broedseizoen om hun territorium te beschermen . Om aanvallen te voorkomen , is het het beste om twee paar van dezelfde soort in verschillende kooien houden . Ook voor zorgen dat je borstels plaatsen in hoeken of bieden schuilplaatsen voor vrouwen , zo weinig mannen uiteindelijk achter hun partners , pikken ongenadig , die sterfgevallen kan veroorzaken. Als dit niet helpt , scheidt het paar .

Populaire artikelen

Soorten binnenlandse huisdier Bird

houden van een huisdier vogel kan zowel uitdagende en lonende . Terwijl sommige vogels, zoals vinken , parkieten en valkparkieten , zijn klein en relatief makkelijk te verzorgen , kan otherbirds zoals conures en papegaaien bijna menselijke behoeften en intelligentie niveaus weergeven . Als je vogel winkelen , is het belangrijk dat je onderzoek te doen alvorens een bezoek dierenwinkels zodat u de juiste soort vogel zult kopen voor uw levensstijl . Valkparkieten valkparkieten hebben vaak rood wa

Klik hier

Rustig Talking Bird als huisdier

Alle vogels maken een bepaalde hoeveelheid lawaai - zingen, fluiten en soms praten . Sommige zijn stiller dan anderen . Sommige soorten ara, kaketoe , en Afrikaanse grijs , evenals een aantal kleinere soorten zoals parrotlets en parkieten , kan spreken zonder het verhogen van een ruckus . Noise Overwegingen De grote aras behoren tot de meest lawaaiige gezelschapsdieren . Wilde papegaaien gebruiken hun stem om te communiceren over mijl van de jungle , dus zelfs als je een soort befaamd om rusti

Klik hier

Hoe maak je een Valkparkiet Cage

oorspronkelijk uit Australië , valkparkieten maken uitzonderlijke gekooide vogels voor het huis. Met een beetje handwerk kunt u een op maat ontworpen valkparkiet kooi te bouwen voor een fractie van de kosten van een winkel koopt model . Gebruik deze aanwijzingen als een sjabloon om uw valkparkiet kooi bouwen , aanpassen van de specificaties die nodig zijn om uw eigen huis te passen . Wat je nodig hebt 36 meter van 2 -inch -by - 2 - inch houten balk Tafelcirkelzaag Electric drill 3/16-inch-dia

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com