Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> Zeevissen

DIY Aquarium Skimmers

 

Aquarium eiwit skimmers zijn filters die organische verbindingen te verwijderen uit zout water voordat ze een kans hebben om af te breken en om te zetten in nitraten . De skimmer werken door het mengen van zout water met luchtbellen om een schuim te creëren . Een kop boven verzamelt het schuim , dat vervolgens wordt verwijderd en weggegooid . Skimmers kan kosten in de honderden euro's , maar het is mogelijk om je eigen te maken . Wat je
grote diameter plastic buis
Plastic buizenstelsel
Powerhead nodig of pomp
Aquarium -safe lijm
Toon meer instructies
1

Ontwerp de reactie kamer . De reactiekamer is de hoofdbuis waar de lucht wordt vermengd met water . De hoogte en breedte kunnen variëren , maar groter is hoe meer tijd de belletjes moet reageren met water , wat leidt tot betere filtratie. Bredere buizen zal meer pompen en meer bubbels om goed te werken vereisen , maar kan beter filteren ook. U kunt deze kamer maken van een aquarium veilig waterdicht materiaal , zoals PVC , kunststof of glas . U moet tot op de bodem af te dichten , dus kies iets wat je kunt werken. Kopen van 2

Houd een kapje op de bodem van de reageerbuis . U kunt lijmen zolang je jas de binnenkant lijken van de buis met aquarium siliconen gebruiken . PVC lijm is veilig voor zoutwater aquarium systemen als deze volledig is uitgehard .

Boor 3 een gat aan de onderkant van de reactie kamer en plaats een buis. De buis kan flexibele transparante slang of pvc zijn. Het ene uiteinde gaat in de reactie kamer , de andere zal worden aangesloten op een waterpomp , dus kies een buis die past bij uw pomp .
4

Boor een gat aan de bovenkant van de reactie kamer . Dit is waar het water zal verlaten. Mis het gat niet boren aan de bovenkant van de kamer , omdat dit het schuim zal drain ook. Doel voor ongeveer een kwart van de weg naar beneden vanaf de top.
5

Bevestig een verloopstuk naar de top van de reactie kamer . Het verloopstuk zal het schuim concentreren en op te trekken in de collectie beker. De reducer gewoon vernauwt de middellijn van de reactiekamer . Deze zijn beschikbaar voor PVC buis bij bouwmarkten . Niet het verloopstuk te klein te maken of het schuim zal niet in staat zijn te stijgen in het. Een inwendige diameter van ten minste een halve centimeter is een goed begin . De bodem van de buis moet bovenaan de reactiekamer in de drukverminderaar zitten . De buis moet ongeveer 4 centimeter in lengte .
6

Bevestig de collectie beker. De buis zal gaan binnen de collectie beker en staan ​​ongeveer een centimeter van de bodem van de beker . Het doel van de beker is om het schuim te verzamelen en je moet het regelmatig verwijderen om het overgebleven schuim (de zogenaamde skimmate ) legen. De beker zelf kan worden gemaakt van alles , zelfs een plastic keuken opslag van voedsel beker met een gat in de bodem
7

Bevestig de waterpomp en zet de skimmer . . Als er water overstromingen in de collectie beker , er is te veel stroom in de skimmer . Kies een kleinere pomp of de hoeveelheid water de pomp in staat inname ( hoewel beteugeling het water zal de levensduur van de pomp te verminderen) verminderen . Als het water de uitgang niet bereikt, de pomp is niet groot genoeg . U kunt een grotere pomp te krijgen of voeg een andere. Als alternatief kunt u verhogen of verlagen van de hoogte van de reactie kamer of de buis die de kamer naar de collectie cup .
8

Pas de lengte van de buis tussen de reactie kamer en de collectie cup te verzamelen de aard van de skimmate u wilt . Sommige mensen verkiezen om " romen nat , " wat betekent dat er een beetje water gemengd met de skimmate in de beker , terwijl anderen " skim droog" waar de skimmate meestal droog organisch materiaal. De keuze is aan u en u kunt natter scheren door het verminderen van de lengte van de buis of magere droger doordat het langer .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com