Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> aquariums

Het verwijderen van Residuele Bleach Van Aquaria

 

Bleach doodt allerlei ziektekiemen , dat is een reden dat veel aquarium liefhebbers gebruiken het om hun aquaria en de onderdelen te reinigen . Als al het bleekmiddel niet wordt verwijderd , is het echter mogelijk dat genoeg residuen blijft het water verontreinigen , waardoor de vissen ziek worden of zelfs sterven . De beste manier om dergelijke tragedies te voorkomen is ervoor te zorgen dat alle van de bleekmiddel is verdwenen uit het aquarium , voordat de vis aan. Redenen voor Bleach

Bleach wordt vaak aanbevolen voor het desinfecteren van aquaria , omdat het doodt algen alsmede eventuele ziekteverwekkers die kunnen op de loer in de tank . Bleach ook de voorkeur zeep of wasmiddelen omdat het gemakkelijker verwijderd . Wasmiddelen ook niet goed werken voor plastic aquarium planten , grind of apparatuur, maar bleekwater kan ze allemaal te desinfecteren. Terwijl volledige sterkte bleekmiddel aquariumdecoraties kunnen beschadigen , verdund bleekwater niet en is zeer effectief voor het reinigen .
Water

Een manier om de resterende bleekmiddel uit een aquarium te verwijderen is om het goed afspoelen onder een stromend leidingwater . Idealiter zou de tank moet buiten of in een bad geplaatst en een slang moet leveren een constante stroom van water voor ongeveer twee uur . Het bewegende water zal het oppervlak van de tank te spoelen en af te voeren eventueel resterende bleekmiddel . Als stromend water is geen optie , vul de tank met water en laat het zitten voor een paar uur , of 's nachts indien mogelijk. Roer het water regelmatig of gebruik een lucht steen aan het water in beweging , die zal helpen om het chloor resten te verwijderen houden .
Chemicaliën

De beste manier om dat alle sporen van bleekmiddel zijn verwijderd uit het aquarium te behandelen met een chemisch agens Dechlorinator na het spoelen . Idealiter het aquarium moet worden gevuld en een sterke dechlorineer middel toegevoegd en gedurende 24 uur . Het aquarium kan dan worden afgetapt en opnieuw gevuld , en het water behandeld met een normale sterkte verwijdering van chloor product .
Voorzorgsmaatregelen

gebruiken
nooit bleekmiddel op een aquarium die vis heeft daarin . Ook bij gebruik van bleekmiddel tot een aquarium schoon te maken, gebruik het met een snelheid van ongeveer 0,5 kopjes per liter water voor het beste resultaat . Indien gebruikt om grind reinigen , moet het grind grondig gespoeld en geroerd tijdens het spoelproces te zorgen het residu wordt verwijderd uit alle lagen . Ook moet goed worden geroerd nadat de Dechlorinator wordt toegevoegd , zodat alle lagen van het grind worden blootgesteld aan de effecten van de chemische stof.

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com