Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> Pet Fish >> aquariums >> 

Hoe kan ik een aquarium te maken voor Clownfish

 

De mooie oranje en witte clownfish is een van de meest populaire zeevissen door aquarium liefhebbers gehouden. Ze worden gewaardeerd , niet alleen voor de populariteit kregen ze uit de film " Finding Nemo ", maar omdat deze fascinerende , gender switching vissen leven in een symbiotische relatie met zeeanemonen ; plantachtige wezens bekend om prooi te vangen met een dodelijk gif waaraan de clownvis zijn op mysterieuze wijze immuun . Het opzetten en onderhouden van een zoutwater aquarium is veel complexer dan het houden van een zoet water ( of ' tropische ' ) aquarium , maar de grote verscheidenheid aan zeedieren en planten ter beschikking van de " rifaquariumliefhebber " maken de benodigde tijd en toewijding de moeite waard inspanning . Wat je nodig hebt
Aquarium , minstens tien liter capaciteit (hoe groter , hoe makkelijker te onderhouden )
kleine korrels zand zee
Zeezout mix ( verkrijgbaar bij Marine Aquarium winkels ) op Onder - grindfilter
Mechanische filter ( optioneel ) op Twitter Aquarium verwarming
Compact , tl-verlichting systeem
Aquarium Thermometer Electronics Test kits voor Ammoniak, zoutgehalte , de Nitraatrichtlijn , en pH
Aquarium -safe stenen of andere decoraties
Marine planten ( optioneel ) op Anemonen
Clownvissen
Toon meer instructies
instellen het Aquarium en Milieu
1 Proper set - up van het aquarium is van vitaal belang .

Reinig het aquarium met alleen water en zet het niet in direct zonlicht . Vermijd schoonmaakmiddelen, omdat hun chemische stoffen zijn schadelijk voor het zeeleven . Een minimale tankinhoud van tien liter nodig , hoewel 25 liter is aanbevolen .

Installeer de onder - grind filter , voeg dan fijnkorrelig zand tot een hoogte van ten minste drie centimeter . Helling het zandbed dus geleidelijk toeneemt naar de achterkant van de tank . Dit richt de aandacht op de voorkant van het aquarium .
2

water toevoegen zachtjes verplaatsing van het zandbed minimaliseren . Als u gebruik maakt van kraanwater in combinatie met het zeezout mengsel laat het water staan ​​in een aparte container voor twee dagen om chloor en andere chemicaliën te laten verdampen uit .

Installeer
3 en start de verwarming en mechanische filter . Zet de verwarming tot 78 graden Fahrenheit .

Add aquarium -safe rotsen , zeeplanten , of andere decoraties .

Bedek de tank en plaats de tl-licht , zodat het verlicht de tank helder . De meest voorkomende praktijk voor zeewateraquaria is om 8 tot 14 uur licht bieden dagelijks.
4

Test het water voor het zoutgehalte en de temperatuur . Zoutgehalte moet tussen 1.024 en 1.026 , en de temperatuur moet tussen 78 en 82 graden Fahrenheit .
De stikstofcyclus
5 Controleer de niveaus van chemische stoffen in het aquarium regelmatig .

Controleer de pH -niveau ( alkaliteit of zuurgraad ) van het aquarium . Om de stikstofcyclus beginnen moet de pH tussen 7,5 en 8,5 . Pas indien nodig de pH met chemicaliën gemakkelijk verkrijgbaar bij aquarium aanbod winkels .
6

Introduceer uw gekozen - cyclus beginnen medium . Sommige mensen beginnen deze cyclus door de invoering van hartige vis zoals Killifish aan het aquarium . Hun afval begint deze cyclus met lucht overgedragen stikstofbindende bacteriën . Andere methoden introduceren fishfood , ammoniak of een medium van een gevestigde aquarium met voldoende organisch materiaal om het proces te beginnen . Het doel is om een kolonie van nitrificerende bacteriën vast te stellen onder het zand dat afvalproducten zal verwerken van ammoniak (die leven in de zee zal doden ) naar nitriet en vervolgens naar nitraat die zijn onschadelijk .
7

Test het water regelmatig voor de niveaus van ammoniak en nitraten . Tijdens deze " conditioneringsproces" zullen deze niveaus stijgen en tenslotte spike gedurende ongeveer drie weken , dan abrupt daalt naar nul . Zeevis, anemonen , zeepaardjes , of andere levende wezens mogen niet in de tank totdat deze eerste cyclus is voltooid .
In De Anemonen en The Fish
8 Water stroming in het aquarium moet maken de anemoon zachtjes zwaaien .

Match de soorten van clownvis met een geschikte soort van anemoon. Clownvis kan leven zonder anemonen echter hun symbiotische interacties maken de uitdaging om anemonen zeker de moeite waard .

Introduceer de anemoon ( s ) in het aquarium . Meer dan een type kunnen samenleven in dezelfde tank. Anemonen zijn niet schadelijk voor gezonde vissen of andere dieren echter zullen ze ziek worden of gewond vis te eten .

Handhaaf een nitraat niveau onder 15ppm of uw anemonen kunnen sterven . Een diepe zandbed van minstens 3 centimeter zal helpen. Anemonen moeten ook veel licht ( om de groei van de algen die een belangrijk deel van hun dieet biedt bevorderen) , goede waterbeweging , en voedsel, zoals krill , garnalen , of kleine vissen.

Voed de anemoon door het plaatsen van voedsel in zijn tentakels . In een paar seconden het zal beginnen te vouwen rond het eten . Een anemoon nieuw voor uw aquarium kan niet eten voor enkele weken.
9

Voeg de clown vis aan de tank. Meer dan een vis kan een anemoon bezetten . Zodra bezetting is vastgesteld de vis soms zijn anemoon voeden.

Vermijd het houden van verschillende soorten clownvis in hetzelfde aquarium als ze agressief en territoriaal kunnen worden .
10

het gedrag te observeren van de clownvis in de anemoon . Als twee verschillende grootte vissen besteden veel tijd samen kunnen ze paren . Het vrouwtje legt roze tot rode eieren op een vlakke ondergrond in de buurt van de anemoon. Het verstrekken van een dergelijk oppervlak kan aan het oppervlak vooraf broedgedrag van bijten of pikken aanmoedigen om het te reinigen.

Beide vis zal bewaken de eieren totdat ze uitkomen , wat ze meestal doen in de schemering na ongeveer vijf dagen . Het mannetje kan blijven bewaken de jonge totdat ze geslachtsrijp .

Populaire artikelen

Nano Fish Tank Onderhoud

Een nano tank is een klein aquarium zout water . Nano tanks komen in de maten variërend van 5 liter tot 30 liter . Nano tanks kunnen worden onderhouden met de dure , grotere aquarium apparatuur , zoals chillers , calcium reactoren en putten. De meeste onderhoudswerkzaamheden op nano tank kan worden bereikt met eenvoudige aquarium benodigdheden . Verzamel uw leveringen Koop uw elementaire benodigdheden bij een plaatselijke viswinkel : visnetten , zout water testkit , zout water , 5 - liter emme

Klik hier

Hoe het opzetten van een Mbuna aquarium

Mbunas zijn een soort van cichliden die afkomstig zijn van Lake Malawi in Afrika. Hun naam betekent rots vis omdat ze leven in de rotsachtige oever van het meer en voeden de algen en schaaldieren op de rotsen . Ze zijn een agressieve vis die veel ruimte nodig hebben om goed samenwonen met andere mbunas . Vanwege hun natuurlijke rotsachtige leefomgeving en agressiviteit , dit zijn de twee belangrijkste overwegingen bij het opzetten van een mbuna aquarium . Mbunas anderszins flexibel en sterk, zod

Klik hier

Vissen als huisdier voor kinderen

De zorg voor een huisdier is een uitstekende manier voor kinderen om verantwoordelijkheid en compassie te leren. Vissen maken geweldige eerste huisdieren voor kinderen, omdat ze zijn rustig , relatief makkelijk te verzorgen , zijn niet erg duur , nemen niet veel ruimte in beslag en niet de rommel niet maken dat andere huisdieren kunnen maken . Voordat je haast uit om uw lokale dierenwinkel om een ​​vis te kopen voor uw kind , rekening houden met de beste soort vis te kiezen , het soort aquarium

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com