Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> aquariums

De soorten schimmels Gevonden in aquaria

 

Wat de meeste beginnende aquarium eigenaars zou kunnen denken is schimmel in hun aquarium is het meest waarschijnlijk een van de verschillende soorten algen . Algen is een primitieve vorm van plantaardig leven die van nature in elk aquarium . Aquaria kunnen worden besmet met organismen genaamd diatomeeën , die microscopisch kleine dieren die een harde schaal waarop algen groeien afscheiden zijn . Aquariums kan een slijmerige groei genaamd cyanobacteriën , die veel sneller dan algen groeit hebben . Black Brush Algen

Ook bekend als baard algen , zwarte borstel algen ziet eruit als kleine plukjes zwart haar die gevonden kunnen worden vormen op langzaam groeiende planten zoals Anubias en grind. Deze algensoort kan een van de moeilijkste soorten algen te controleren . Verwijder het gehele blad van een plant die in besmette , deze algen kunnen niet worden gereinigd van de bladeren . Octinclus.com beveelt voegen siamensis , de enige vis die dit soort algen eten.
Green Spot Algen

Dit type van algen groeit in vlekken op de tank glas of planten verlaat . Verwijder bladeren van de planten die worden beïnvloed . Om het uit glas te verwijderen , gebruik dan een scheermesje of scrub pad ontworpen voor acryl tanks . De meeste vissen zal niet eten dit soort algen , omdat het wordt gehecht aan het glas.
Staghorn Algen

Staghorn algen is slijmerig , blauw-grijs - groen van kleur en vertakt zich in dikke strengen. Staghorn algen groeit meestal in high - lichte gebieden van de tank waar waterbeweging is traag. Het kan gemakkelijk worden verwijderd met de hand . Verwijder bladeren van planten waar het wordt bevestigd . Siamensis zal dit soort algen eten. Beweeg je tank niet in direct zonlicht en minder licht in de tank indien deze vorm van algen is een probleem , adviseert Octinclus.com .
Groene draad Algen

algensoort zal heel snel groeien en kan over een tank in een paar dagen duren . Het groeit in lange , piekerige strengen en kan de hand worden verwijderd . Om het te controleren , moet u het lichtniveau in de tank en voedingsstoffen aan te passen in het water . De meeste algen -etende vis zal groene draadalgen eten, zelfs garnalen.
Groen Water Algen
p Dit is een eencellige algen die in het water drijft , draaien een bewolkte groen . Volgens Octinclus.com , de enige manier om het verwijderen is diatomeeën filter voedingsstoffen beheersen het water . De enige vissen die dit soort algen eten zijn watervlooien en kleine bak .
Blauwalgen

Blauwalgen is niet echt een vorm van algen , maar een soort bacteriën die groeit over grind , onder stenen en de zijkanten van de tank . Het is herkenbaar door zijn muffe geur en is meestal het gevolg van slechte waterkwaliteit . Het verbeteren van de water staat, handmatig zo veel van de algen mogelijk verwijderen en toevoegen van de waterbehandeling Maracyn kan aide in het controleren van blauwalgen , zegt Octinclus.com . Geen vis zal dit soort algen eten.
Cyanobacteriën

Cyanobacteriën is niet echt algen en kan groen, zwart , blauw of rood . Een slijmerige groei , cyanobacteriën gedijt in goed verlichte aquaria met hoge fosfaatgehalte in het water . Het is makkelijk te verwijderen maar moeilijk te beheersen , volgens Aquarium Pros.com . Het groeit veel sneller dan algen en zelfs na het volledig reinigen van de tank terug groeien in slechts een paar dagen . Om cyanobacteriën verminderen , het reinigen van de tank grondig en drastisch verminderen van het licht naar het aquarium voor enkele weken. Aquarium Pros.com beveelt ook het behandelen van water met Chemi Clean meerdere malen Boyd's totdat het probleem onder controle is.

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com