Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Fish >> aquariums

Hoe te cultiveren Micro Algen

 

microalgen , of fytoplankton , maken het grootste deel van zuurstof van de wereld , ondersteunen de oceaan voedselketens en zijn een nuttig gewas voor de productie van levensmiddelen , diervoeders en ethanol . Maar ze dragen ook bij aan de oceaan dode zones . Een aquarium eigenaar zou willen cultiveren microalgen op kleine schaal te aquarium pootvis en plaatkieuwigen ongewervelden voeden. Bijvoorbeeld, als je fokken clownvissen, je microalgen nodig hebt om de kleine ongewervelde de clownvis bak eten voeden. Wat je
Emmer
Aquarium zout mix
Doorzichtige plastic flessen , 1 Need - tot 5 - liter
Luchtpompen
TL lichtbron
Plastic slang
Tubing connector
Algen meststof
Algen startcultuur
Plastic container
Pipette
Toon meer instructies
1

genoeg kraanwater Teken in een of meer emmers te vullen de flessen. Laat het voor ten minste 24 uur water om deze te dechlorinate . Kopen van 2

Roer een zout mengen in het water om het zoutgehalte naar een geschikte zoutgehalte voor de algensoort u van plan bent om te cultiveren te brengen en de organismen zij moeten worden gevoerd aan - in de meeste gevallen zeewater sterkte

Vul 3 een of meer grote plastic flessen met het water . . Vul elke fles om binnen drie tot vier centimeter van de bovenkant .
4

Verlicht de flessen met een tl-licht 12 uur per dag of plaats ze waar goede natuurlijk daglicht beschikbaar is. Plaats de flessen waar ze bij een gematigde kamertemperatuur blijven . Fytoplankton zijn niet bijzonder temperatuurgevoelig , maar moet niet worden blootgesteld aan extreme warme of koude .
5

Run plastic slang van de luchtpomp om de fles , of een connector waarop u ook extra hechten buizen bij gebruik van meer dan een fles. Normaal gesproken een luchtpomp is voldoende voor twee of drie flessen . Gebruik meer pompen , indien nodig.
6

Toevoegen algen mest op het water , volgens de aanwijzingen .
7

Voeg de algen starter cultuur en laat 2-3 weken om de algen te vermenigvuldigen . De cultuur is gerijpt wanneer het water is erg groen . U kunt de dichtheid van algen controleren onder een microscoop , als je nieuwsgierig bent .
8

Transfer kleine hoeveelheden van de algen cultuur om uw aquarium als nodig is om uw dieren te voeden . Giet algen water uit de fles in een plastic container en giet langzaam in de tank , of gebruik een pipet als je slechts een klein deel nodig .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com