Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> Pet Fish >> aquariums >> 

Fish & Darmparasieten

 

Darmparasieten infecteren zowel zoet als zout water vissen . Parasieten zijn afhankelijk van de vis als voedselbron tijdens alle of een deel van zijn levenscyclus . De parasieten profiteren van de interactie , maar de vis niet. Meestal overkomt de vis waarop de parasiet kiest om te leven . Darmparasieten vernietigen weefsels , verwijder bloed en laat secundaire infectie optreden. Deze parasieten kunnen deel uitmaken van de voedingsbehoeften van de vissen af te leiden , waardoor ondervoeding .
Soorten

Zes soorten parasieten infecteren vis darmen , flagellaten , coccidia , nematoden en cestoden . Flagellaten , mobiele protozoa , binnenvallen zowel intern als extern . Coccidia verplaatsen naar de darmcellen , terwijl nematoden ( rondwormen ) en cestoden ( lintwormen ) meestal hechten aan de darmwand . Juiste diagnose is essentieel voor een goede behandeling . De meeste darmparasieten kunnen worden gediagnosticeerd met behulp van een microscoop.
Flagellaten

Protozoan flagellaten hebben staart -achtige uitsteeksels op hun lichaam voor mobilisatie . Deze kleine ( 5 - tot 20 - micron ) , eencellige wezens veroorzaken dunheid en een opgezette buik . Extra besmettelijke verschijnselen zijn onder meer , verminderde eetlust en helder of geel slijm -achtige ontlasting . Microscopisch onderzoek van dode vis darm verifieert deze infectie door het bekijken van spiraalsgewijs protozoa . Medicijnen besmette vis met metronidazol in de tank op 19.9 milligram per liter water , of met voedsel op 10 milligram per gram voedsel .
Coccidia

Coccidia bewonen de cellen van de darmwand . Ingenomen coccidia sporen hechten aan de voering en vorm cysten . De sporen komen rechtstreeks uit de besmette omgeving of een tussengastheer , zoals een worm . Nieuwe sporen vrij in de darm als coccidiën rijpen , die verder vervuilt het milieu . Microscopisch onderzoek van feces identificeert deze parasiet en amprolium behandeling volgt , maar het is niet altijd 100 procent effectief .
Rondwormen

Rondwormen bewonen de maag en darmen van de vis . Soms migreren ze in de spier of buikholte . Tekenen van rondworm infectie zijn bloedarmoede , verspillen, en depressie . Twee soorten rondworm infecteren vis : camillanus en Capillaria . Camillanus , kleine draadvormige wormen , uitsteken van de anus van een vis , terwijl de grotere Capillaria verschijnen in de darm . Beide vereisen een behandeling met fenbendazole gemengde op 0,25 procent in visvoer .
Lintwormen

lintwormen gebruiken een vis als een primaire of tussengastheer voor hun levenscyclus. Vis binnenkrijgt geïnfecteerde slakken of watervlooien en de lintworm ontwikkelt naar volwassenheid in de darm of holen in de weefsels . Volwassen lintwormen in weefsel produceren larvale hobbels op de vis . Als een vogel of een mens eet dit ongekookte vis , de larve volwassen in hun darmen . Effectieve behandeling omvat praziquantel bij 2 tot 10 milligram per liter water gedurende 1-3 uur .
Belang

Fish darmparasieten beïnvloeden zowel aquarium eigenaren en visindustrie . Sterfgevallen van dure tropische vissen frustreren hobbyisten en viskwekerij ziekte verzwakt productie . Milieuproblemen veroorzaken de meeste vis gezondheidsproblemen : slechte kwaliteit van het water , overbevolking , ongezonde voeding of stress . Een goed beheer van de vis cultuur voorkomt parasitaire overbelasting en vermindert economisch verlies . Contact coöperatieve voorlichters inzake aquacultuur technieken en vragen.

Populaire artikelen

Hoe Schoon Glas Aquarium Covers

Er is niets mooier dan een heldere, sprankelende aquarium. Maar het is gevaarlijk om traditionele glazenwassers gebruiken op uw aquarium glas , omdat dit uiterst giftig voor uw vissen zou zijn . Toch is het mogelijk om die strepen en hard water vlekken van uw aquarium deksel veilig te verwijderen. Wat je nodig hebt schone , zachte doek Maatbeker -witte azijn Gedistilleerd water Clean spuitfles Toon meer instructies 1 Giet 1/2 kopje witte azijn en 1/2 kopje water over in je spuitfles . Sch

Klik hier

Compleet overzicht van supplies voor een zoutwater aquarium

Het toevoegen van een zoutwater aquarium aan uw huis of kantoor is een spannend avontuur . Van het kiezen van de vis aan het opzetten van zijn habitat , er is veel betrokken - maar dat betekent niet dat het niet kan leuk zijn! Hieronder is een lijst van de leveringen die verplicht zijn om voor het aquarium om de beste omgeving te bieden , maar vergeet niet er zijn optioneel levert aan schoonheid en een uniek huis voor uw zoutwater vissen . Kies uw tank Fish aquaria verschillen sterk in grootte

Klik hier

Aquarium Layout Ideeën

Het ontwerpen van de lay-out van een aquarium is een kunst en een wetenschap , je moet het visueel interessant, maar nog steeds vriendelijk voor de inwoners van de tank te maken. Met een beetje kennis over uw water levende huisdieren , en een klein ontwerp theorie , het ontwerpen van de perfecte aquarium lay-out kan een leuke uitdaging. Planten Bijna elke habitat die heeft vis heeft een soort van plant. Planten maken een populaire decoratie voor aquaria. Maak eerst een beslissing tussen leven

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com