Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Wissel >> Andere Huisdier Wissels

Schimmel Life Cycle

 

Fungus , of schimmels in het meervoud , zijn een speciale groep van organismen die sterk variëren in grootte, vorm en structuur. Van microscopische schimmels , zoals schimmel of gist vaker dingen zoals paddestoelen , deze organismen maken hun eigen koninkrijk , los van planten en dieren . Met elke geslachten van het organisme , de schimmel levenscyclus is zowel fantastisch en uniek . Basis

Schimmels zijn vergelijkbaar met planten van aard , ze groeien vaak in grond , vocht vereist en die hoofdzakelijk niet in staat beweging. Zij hebben echter vele karakteristieken die hen onderscheiden van planten en dieren . Hun enorme verschil in grootte is een voorbeeld, sommige schimmels bestaan ​​uit maar een enkele cel die reproduceert via binaire splijting terwijl anderen enorm kunnen zijn , toegang tot hele velden . Unlike planten die cellulose in hun celwanden bevatten , schimmels gebruik van een combinatie van chitine en glucanen . Hun levensstijl en fietsen kan ook heel verschillend zijn.
Geboorte

De meeste van de meer voorkomende schimmels gebruik sporen voor de voortplanting . Oudere schimmels laat deze sporen en ze vervolgens beginnen te delen en uiteindelijk een structuur genaamd hyfen die draadvormige wortels van haploïde cellen . Wanneer schimmeldraden ontmoeten uit twee verschillende sporen , ze verstrengelen en in een cel met twee verschillende kernen .
Groei

Het ei dat wordt gemaakt zal uiteindelijk ontkiemen de schimmel. Voor champignons zal het lichaam geheel uit cellen die twee verschillende kernen , bekend als dikaryon hebben . De schimmel blijft voeden en te groeien . In tegenstelling tot andere organismen die voedsel kunnen innemen , schimmels zijn heterotrophs; ze in plaats daarvan halen voedingsstoffen uit hun omgeving en kunnen vaak worden gevonden groeien op rottend organisch materiaal
Anamoprhic Stage

. fungi reproductie is zeer complex en de wijze waarop ze dit doen is afhankelijk van het gegeven moment in hun levenscyclus , met veel schimmels die meer dan een . De fase waarin een schimmel zich bevindt is sterk afhankelijk van het milieu . De anamorfe fase betekent dat de schimmel is aseksueel, en reproduceert door het droppen van een verscheidenheid van sporen met verschillende hyfen die band en uiteindelijk uitgroeien tot een nieuwe schimmel. Dit proces is veel sneller dan geslachtelijke voortplanting en resulteert in klonale omgevingen .
Teleomorphic Stage

De teleomorphic podium is gewoon een andere manier o zeggen geslachtelijke voortplanting . Haploïde schimmeldraden van twee individuele schimmels ontmoeten en zekering , wat resulteert in een gametangium , dat in wezen een structuur die tot gameten produceren . Het vormt uiteindelijk in een zygospore , en wanneer deze ontkiemt het ondergaat meiose en vormt nieuwe hyfen , die vervolgens wordt gevormd tot een spore .
Spore Uitdelen

Schimmels hebben gespecialiseerd structuren om sporen uit te werpen in de lucht . Sommige schimmels vaak ze gewoon laten vallen in de bodem ( zoals gezien bij ongeslachtelijke voortplanting ) . Met behulp van vochtophoping , kunnen schimmels vaak uitwerpen sporen over 0,02 centimeter , die doorgaans ver genoeg voor hen om andere sporen te vinden, dus begin van het proces helemaal opnieuw.

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com