Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Wissel >> Chia Huisdieren

Wat zijn Chia Pet Seeds ?

 

Iedereen die eigenaar is van een televisie heeft gezien de vakantie commercials voor de Chia Pet , de kleine terra cotta dieren die groen haar groeien . De naam van de planter dankt zijn naam aan de " Chia " zaden, die worden verspreid op de buitenkant van de vorm van een dier en te groeien . De Chia zaden gebruikt voor de Chia Pet zijn van de Chia plant, Salvia hispanica , en mag niet worden verward met food grade Chia zaden. Geschiedenis

Chia huisdieren, ontwikkeld door Joseph Industries , maakten hun eerste verschijning in de markt in de vroege jaren 1980 . Sindsdien zijn ze gemaakt in verschillende dierlijke vormen en vanaf het midden van de jaren 1990 , Chia hoofden werd een populaire variant . In 2009 , Joseph Industries introduceerde de eerste presidentiële herdenkingsmunt editie getiteld Chia Obama . Deze speciale editie is verkrijgbaar in twee versies , Gelukkig en vastberaden.
The Seeds

Chia zaden zijn een jaarlijkse kruid voornamelijk geteeld in Mexico en Latijns-Amerika . Ze zijn een lid van de mint familie . Chia zaden kunnen worden gegeten geheel , gemalen of als tuiten . Ze kunnen dan de kiemen stadium in containers of in gebieden die de volle zon te ontvangen en hebben een zandige leem worden geteeld en in de hoogte zal groeien tot circa 3 meter . De kleine blauwe bloemen bloeien midden in de zomer in kleine clusters . Zoals de meeste leden van de mint familie , kan Chia invasief worden niet in de hand .
Belang

Chia huisdieren zijn noviteiten vaak verkocht in supermarkten en drogisterijen evenals andere verkooppunten vooral tijdens de kerstvakantie . In de loop der jaren hebben vele stripfiguren een verschijning als een Chia huisdieren, waaronder de Simpson, Scooby Do , Shrek en verschillende Looney Toon animaties
Functie

gemaakt . chia zaden vochtig zijn en verspreid over de groeven van het dier of het hoofd . De binnenkant van het lichaam wordt dan gevuld met water . Binnen enkele dagen , de Chia zaden ontkiemen en omdat de zaden ontwikkelen van een geleiachtige coating , de zaden zich houden aan de terra cotta pot . Niets meer nodig is, anders dan water , de zorg voor de Chia huisdier.
Time Frame

Chia zaden zullen ontkiemen in 3-5 dagen , mits voldoende vocht is beschikbaar . De gekiemde zaden zal blijven groeien tot enkele weken .
Overwegingen

Food grade Chia zaden worden gezegd dat meer omega-3 vetzuren hebben dan lijnzaad en worden beschouwd als een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen . Gezondheid voorstanders linken Chia zaden om verlaging van de bloeddruk , meer energie en kan helpen met gewrichtspijn.
Waarschuwing

Als u van plan bent om Chia zaden in uw dieet , geen gebruik maken van de zaden die komen met een Chia huisdier. Kopen alleen food grade Chia zaden die beschikbaar zijn online of bij de meeste reformwinkels zijn .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com