Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Pet Wissel >> Pet Rocks

Huisdier Rocks Van de jaren '70

 

Het huisdier rockfenomeen is een vrij briljante model van succesvolle reclame . Met relatief weinig start-up kosten en productie , Gary Dahl in geslaagd om een imperium rond een eenvoudig idee , de pet rock maken . Met een gevoel voor humor en slimme verpakkingen , de pet rock is nog steeds in de commerciële omloop aan deze dag. Gary Dahl

Pet rotsen begon in 1975 uit de geest van Gary Dahl , een reclameman die wilde een multi - miljonair. Hij begon een bedrijf met de naam " Rock Bottom Productions " en begon te draaien rotsen van Rosarito Beach in Baja , Californië , Mexico in een fortuin . Dahl wilde een huisdier verzinnen zonder het gedoe . Zijn marketing campagne gecentreerd rond het feit dat huisdier rotsen maakte geen rommel , vereist geen eten en overleefde overal.
Packaging

De rotsen waren groot en glad met een grijze oppervlak . Er was niets bijzonder helder of kleurrijk over de rotsen zelf . Echter , de verpakking echt gespeeld in de "pet " aspect van de rots. Dahl verpakt de rotsen in kartonnen pet carriers met stro en een handleiding. De handleiding bestaat uit meerdere tongue- in-cheek woordspelingen en gag aanwijzingen voor hoe het verzorgen van de pet rock .
Million Dollar Idee

Meer dan 5 miljoen huisdier rotsen verkocht in een periode van zes maanden . Ieder kosten $ 3,95, hoewel Dahl kocht de rotsen voor de centen . Alles bij elkaar , Dahl geschat dat de verpakking en handenarbeid kost minder dan 30 cent per steen . Huisdier rotsen waren trendy te bezitten , en de handleiding entertainment voor pet rock eigenaars. Als de rage groeide , Dahl werd een multi-miljonair in een kwestie van maanden .
Vandaag 's Pet Rocks

Pet rotsen zijn nog steeds beschikbaar voor het publiek , maar ze zijn een beetje anders . De rotsen zijn niet alleen grijs meer, maar ze komen in een verscheidenheid van kleuren . De originele huisdier rotsen opduiken in online veilingen en goofy antiekwinkels af en toe . De grootste collectie van huisdier rotsen behoort tot Lesley O'Doherty , die een collectie op de leeftijd van zes begon met haar eerste pet rock , " Pickles . "

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com