Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> Reptielen , Knaagdieren Knaagdieren >> konijnen

Hoe om ziekte herkennen in uw konijn

 

De twee meest merkbare tekenen van ziekte in een konijn zijn lethargie en uitwerpselen die kleiner zijn dan normaal , zeer zacht, zeer droog of onbestaande. Leer je konijn goed kennen , zodat u ook eventuele plotselinge veranderingen in gedrag opmerken . Wat je
Bloedstelpend Poeders
Bakpoeder
Pet Nail Clippers nodig
Phazyme
Dierenarts
Toon meer instructies
1

Neem uw konijn een konijn - savvy dierenarts voor een goed bunny check toen hij op de eerste plaats om te leven met je mee. Vraag uw dierenarts om te laten zien hoe je je konijn onderzoeken thuis . Kopen van 2

Speel met je konijn voor minstens een paar minuten per dag . Zoals hij obligaties met u, zal hij laat je hem vaker raken . Hij kan zelfs laat je hem af en toe halen .

Heb
3 een full body check van je konijn tijdens uw dagelijkse kinderboerderij sessies . Check zachtjes zijn oren , ogen , poten , benen , buik , rug en tanden , op basis van de instructies van uw dierenarts .
4

Observeer zijn normale conditie, zodat je meteen iets herkennen uit het gewone , zoals knobbeltjes , zweren , kneuzingen of snijwonden . Let op of er iets in zijn oor , alsof zijn maag lijkt vol of te strak , of indien zijn tanden lijken niet in de lijn
5

Controleer de kleur van zijn urine per dag, . Kan variëren van oranje naar geel tot bruin . Als u niet zeker weet of de urine ziet er normaal , vraag uw dierenarts om een ​​monster te testen. Melkachtig wit of slibachtig urine (met een korrelige , zandige materiaal ) betekent dat je konijn kan eten van voedingsmiddelen te hoog in calcium. De korrels zijn verkalkte kristallen, die pijnlijke blaas stenen kunnen vormen.

Controleer
6 ontlasting van je konijn dagelijks om vertrouwd te raken met hoe ze eruit zien als normaal. Als zijn uitwerpselen zijn kleiner dan normaal of vreemd gevormde of gekleurd , kan zijn maag of blindedarm worden geblokkeerd. Droge ontlasting bedoel je konijn kan worden gedehydrateerd en moet subcutane vloeistoffen onmiddellijk . Als zijn ontlasting te zacht , kan hij een virus te hebben. Breng je konijn naar de dierenarts onmiddellijk als u een van deze symptomen opmerkt .

Neem
7 je konijn naar de dierenarts onmiddellijk als u vermoedt dat hij lijdt aan een blokkade . De meeste dierenartsen zullen een blokkade te behandelen met medicijnen en subcutane vloeistoffen .

Neem
8 een lusteloos konijn onmiddellijk naar de dierenarts . Huis konijnen zijn over het algemeen zeer actief , tenzij ze dutten . Als gebruikelijke activiteit van je konijn vermindert , proberen hem te verleiden met zijn favoriete groente , behandelen of speelgoed. Als hij zijn favoriete traktatie weigert , breng hem naar de dierenarts .
9

Houdt enige konijn - veilige toeleveringen in de geneeskunde van uw huisdier borst. Als hij last heeft van gas pijn , vraag dan uw dierenarts voor de juiste dosering van Phazyme , op basis van je konijn lichaamsgewicht. Phazyme biedt snelle verlichting van gas pijn voor de meeste konijnen . Houd ook bloedstelpende poeder of bakpoeder bij de hand om te stoppen met bloeden uit gebroken teennagels .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com