Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> exotische huisdieren >> Andere Exotische huisdieren

Hoe Bijen Maak een Honey Comb

 

? Bijenkorven zijn gehouden sinds de oudheid . Bijen zijn sociale insecten met een scala aan mogelijkheden : Ze produceren koninginnegelei , was, " bijenbrood , " vangplaten gemaakt van propolis om invasies te stoppen en , natuurlijk , honing . Bijenteelt en honing verzamelen is bekend dat de mens al duizenden jaren . Hoe bijen creëren hun honingraten is een fascinerende studie . Functie
Een klassieke honingraat .

honing kammen zijn wezen opbergvakken bestaat uit vele zeshoekige cellen . Deze cellen hebben twee primaire toepassingen . Ze worden gebruikt geïncubeerd bij eieren en daardoor vullen de kolonie de eieren uit en uitgroeien tot larven en volwassen vormen . Ze worden ook gebruikt om voedsel op te slaan , zoals pollen ( voor eiwit naar de jongen te voeden ) en honing ( voor de gehele kolonie te eten . ) De honingraten zijn de hoofdstructuur van de korf , beschermd door de buitenkant van de korf van de elementen en vijanden .
Bouw
Bijen hard aan het werk .

honing kammen zijn gemaakt van bijenwas . Bijen tussen 12 en 15 dagen oud scheiden deze uit klieren was als bijproduct van honing consumptie, de suikers in de honing worden verwerkt tot wax , die de bijen gebruiken als grondstof in honingraatstructuur . Bijen vorm de was met hun kaken en benen . Merk op dat wespen , die geen wax klieren hebben , volgen een vergelijkbaar proces van kam-constructie . In plaats van op zoek naar nectar en stuifmeel , wespen schrapen houtpulp uit waar ze kunnen vinden om te kammen bouwen . Wespen - die geen honing produceren - . Gebruik kammen , uitsluitend voor de opslag van eieren
Waarom Hexagons
De zeshoek is de kenmerkende vorm van honingraat cellen ? .

Het is niet bekend waarom de bijen altijd gebruik maken van de karakteristieke zeshoekige vorm van honing kam cellen. Een verklaring is de zeshoek is een toevallige , maar onvermijdelijke gevolg van proppen zoveel cellen samen . De honing kam cellen zijn even samen geperst van alle kanten . Dit fenomeen doet zich voor met bellen als goed, in eerste instantie rond van vorm , totdat ze in vlakke zijden worden ingedrukt. Een tweede verklaring is dat een zeshoek bewust is gekozen omdat de vorm zelf maakt optimaal gebruik van de beperkte materiaal en de oppervlakte , meer dan een cirkel of vierkant , bijvoorbeeld.
Overwegingen

een bijenkorf kan honderden of duizenden bijen bevatten , en de honing kam is een nauwkeurig , ordelijk, mathematisch efficiënte structuur voor de levering van de kolonie . Zodra de honing wordt geproduceerd of pollen verzameld , wordt het in een van de cellen van de kam en verzegeld met een wax barrière . Dit biedt een extra niveau van bescherming . Voor cellen met eieren ( zogenaamde broed kam ) , de larven blijven in de cellen totdat ze oud genoeg zijn om te vertrekken . Ze worden gevoed door andere bijen totdat ze oud genoeg zijn om te foerageren op hun eigen.
Voordelen
Een imker controleren van zijn honingraten .

Imkers verhogen bijen op honing , was en zelfs koninginnegelei verzamelen. Als deze materialen zijn talrijk genoeg, de imkers te verwijderen vaak de hele honing kam in het proces. Moderne technieken , zoals beweegbare bijenteelt frames , zorgen voor honing kammen worden opnieuw in de korf als de honing wordt gewonnen , in tegenstelling tot de oudere praktijken die vaak resulteerde in de vernietiging van de kolonie .


Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com