Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> exotische huisdieren >> Andere Exotische huisdieren

Lijst van Endemische Zoogdieren in Australië

 

Er zijn bijna 200 soorten zoogdieren endemisch aan Australië , wat betekent dat ze alleen van nature in Australië . Meer dan 25 procent van de zoogdieren in Australië worden bedreigd of bedreigde soorten , en velen zijn buideldieren , of - zakje fokken zoogdieren . Australische zoogdieren zijn een zeldzame soort zoogdier, genaamd monotremes , die eieren leggen in plaats van het geven van geboorte jong om te leven, net als andere zoogdieren doen . Veel zoogdieren endemisch aan Australië zijn beroemd over de hele wereld voor hun verschillende kenmerken . Kangoeroe
kangoeroes zijn een van Australië's meest herkenbare zoogdieren .

De kangoeroe is een van Australië's meest herkenbare endemische zoogdieren en is een symbool van Australië . Kangoeroes zijn buideldieren , wat betekent dat ze het leven schenken aan hun jongen als ze nog erg klein ( de grootte van een kwart ) dan zuigen ze op een speen in een zakje op de voorkant van hun lichaam . De baby kangoeroe , een zogenaamde joey , blijft in de buidel totdat het is ongeveer 11 maanden oud . Kangoeroes zijn vooral bekend omdat ze bewegen door hoppen op twee grote, krachtige achterpoten . Er zijn veel verschillende soorten kangoeroes die endemisch aan Australië zijn , met inbegrip van hun kleinere neven , wallabies . Deze omvatten de westelijke en oostelijke grijze kangoeroe , whiptail wallaby , redneck wallaby en de rots wallaby .
Koala
Koala's zelden stammen af ​​van de boom baldakijn .

Koala's ook zijn buideldieren en worden soms koala's , maar dit is een verkeerde benaming . Koala's kunnen leven tot 17 jaar en zijn een andere Australische mascotte , samen met de kangoeroe . Koala's eten alleen de bladeren en de schors van eucalyptus bomen en krijgen al hun voedingsstoffen, met inbegrip van water , van deze planten --- ze zelden afstammen van de kruin van de bomen om deze reden. De koala slaapt het grootste deel van de dag , alleen actief worden 's nachts . Koala's dragen hun jongen op hun rug nadat ze oud genoeg zijn om de buidel te verlaten .
Platypus

Het vogelbekdier is een ongrijpbare Australische zoogdier en een lid van de intrigerende groep monotreme zoogdieren . Platypuses zijn voornamelijk water dieren , met grote rekeningen als een eend , een harige lichaam verwant aan een otter en zwemvliezen . Ze leggen hun eieren in nesten gebouwd onder water , en de " platypups , " of baby platypuses , voeden van spenen van hun moeder . Man platypuses hebben een aansporing op hun achterpoten dat gif schiet in roofdieren --- genoeg om een ​​hond te doden of veroorzaken veel pijn aan een mens dom genoeg om te proberen en vang ze .
Echidna

Echidnas zijn een andere monotreme zoogdier endemisch aan Australië . Ze zijn heel erg op stekelvarkens in kijkt , bedekt met scherpe sporen . Wanneer bedreigd , echidnas oprollen in een bal van spikes om zichzelf te beschermen . Ze eten voornamelijk mieren en termieten , die zij " sniff " met behulp van de elektrische signalen afgegeven van het lichaam van de insecten ' . Baby echidnas , genaamd " puggles , " zijn blind en zachte geboren , en verblijf in buidel van hun moeder totdat ze sporen ontwikkelen , op welk punt moeder schopt ze uit.
Wombat
" wombat crossing " borden zijn gebruikelijk in Australië om te helpen voorkomen dat automobilisten deze grote buideldieren .

Wombats zijn grote buideldieren , ongeveer de grootte van een varken , dat lijkt op een gigantische cavia kijken . Ze zijn zeer stevig dieren en hebben geen bekende roofdieren . Er zijn drie soorten wombats in Australië : de gemeenschappelijke wombat , de zuidelijke harige - nosed wombat en de noordelijke harige - nosed wombat , waarvan de laatste is allesbehalve uitgestorven . Wombats zogen hun jongen in een buidel , waarna ze blijven in ondergrondse hol van de moeder wombat voor ongeveer twee jaar .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com