Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> exotische huisdieren >> Andere Exotische huisdieren

Sign & Symptomen van parasieten in Leopard Gekko's

 

Luipaard gekko's zijn populair en interessant huisdieren . Ze zijn klein (tot 9 cm lang ) gekko met gele huid en zwarte vlekken , waardoor ze hun luipaard- achtige uitstraling . Hun staarten zal scheiden en vallen af ​​als een afweermechanisme als ze in gevaar zijn of bang ( de staarten teruggroeien later ) . Luipaard gekko's zijn nachtdieren afkomstig uit Pakistan en India die eten alleen levende insecten zoals meelwormen en krekels. Ze leven tot 20 jaar bij het gezond en het leven in de juiste omgeving , maar ze kunnen sommige gezondheidsbedreigende parasieten. Inwendige parasieten

luipaard gekko's kan contract inwendige parasieten die ongemak , gezondheidsproblemen en zelfs de dood veroorzaken . Tekenen dat je luipaardgekko heeft inwendige parasieten zijn verlies van eetlust ( het verlaten van de meelwormen in zijn schotel onaangeroerd voor meer dan een dag ) , opgeblazen gevoel , braken , bloederige ontlasting en plotselinge gewichtsverlies. Het is een goed idee om uw gezonde gekko wekelijks wegen , zodat u op de hoogte van eventuele wijzigingen in het gewicht dat niet duidelijk visueel kan zijn . Vanwege de geringe omvang van dit dier , is het niet raadzaam om te proberen inwendige parasieten te behandelen aan. Het dier moet worden gezien door een reptiel specialist of een dierenarts die gespecialiseerd is in exotische dieren verzorgen .
Mijten

Uw luipaardgekko kan mijten contract van aangetaste planten in de leefomgeving , van overbevolking en onreine kooi voorwaarden of uit een pas ingevoerde gekko . Mijten zijn kleine donker gekleurde insecten die eruit zien als specs van vuil , maar ze bewegen . Ze zijn gemakkelijk zichtbaar op wit papier handdoeken die veel gekko keepers te gebruiken op de bodem van het glas aquaria maar de parasieten zijn niet zo gemakkelijk te zien of een mulch of bodem omgeving wordt gebruikt . Mijten van invloed op de gezondheid van de luipaard gekko's door te bijten en zuigen bloed , en een paar kan snel vermenigvuldigen en uitgegroeid tot een gevaarlijke besmetting. Een indicatie van mijten op uw luipaardgekko zal snelle actie nodig om de mijten te reinigen van uw huisdier en schoon en ontsmet het woongedeelte .
Mond Rot

mondrot ( stomatitis ) wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie , vaak veroorzaakt door te vechten met een andere gekko of contact met iets ruw of hard. Er kan zwelling in de kaak gebied , pus of andere afwijkingen aan de huid van de mond . Mondrot zal interfereren met het eten en zal geleidelijk erger als ze niet goed verzorgd met veterinaire behandeling , hoewel een mild geval up kunnen worden gewist door zachtjes te zwabberen met waterstofperoxide en vervolgens een antiobiotic zalf .


Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com