Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> exotische huisdieren >> Pet wallaroos >> 

Skelet van een oostelijke grijze kangoeroe

 

Macropus giganteus , de oostelijke grijze kangoeroe , heeft een skelet systeem vergelijkbaar met dat van de meeste land levende zoogdieren , met dezelfde botten in dezelfde plaatsen . Wat onderscheidt het van honden , mensen en herten is , in de eerste plaats , de relatieve omvang van de verschillende botten. Skelet van de kangoeroe is speciaal aangepast aan de levensstijl aan te passen , met langwerpige botten in de achterpoten en een krachtige staart. Schedel

De oostelijke grijze kangoeroe heeft een lange , lage schedel , waardoor het hoofd zijn kenmerkende vorm . De krachtige kaak is slechts een centimeter korter dan de schedel zelf , en is uitgerust met twee soorten tanden : scherpe snijtanden in de buurt van de tip en rijen kiezen veel verder terug . Kangoeroes zal bijten om zich te verdedigen tegen vijanden zoals dingo's .
Spine

Kangoeroes hebben een relatief kleine ribbenkast , maar een lange dikke rug , eindigend in een staart die kan bereiken lengtes tot 4 meter . Deze staart geeft balans bij het in beweging en ondersteunt het dier als een statief bij gewoon rechtop staan ​​. Mannelijke Oostelijke grijze kangoeroes zal zelfs balanceren op hun staarten , terwijl boksen met hun achterpoten in concurrentie met rivalen .
Arms

De voorpoten van de oostelijke grijze kangoeroe veel korter dan de achterpoten , maar sterk genoeg om te lopen steunen handen en voeten wanneer niet springen . De botten van de onderarm , zowel radius en ulna , bijna twee keer zo lang als de humerus . De poten eindigen in vijf vingers , die kan worden gebruikt om objecten te houden
Benen

De achterpoten en voeten zijn de bepalende kangoeroe functie ; . De familie Macropodidae is vernoemd voor hun grote voeten . De tibia is twee keer de lengte van het dijbeen , die iets langer is dan de middenvoetsbeentjes . Hoewel Oostelijke grijze kangoeroes zijn in staat om te lopen quadruped - stijl , ze vaak springen met hun achterpoten , bereiken snelheden van 35 mijl per uur , reizen 25 voet met elke gebonden . De poten kunnen worden gebruikt als wapens ook, als gevolg van de lange, scherpe klauwen die de vingerkootjes tip .

Populaire artikelen

  • ----HOT-huisdieren
  • Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

    © www.163457.com