Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> honden >> Dog Health

Urine Crystal Tests Honden

 

urinekristallen bij honden vormen vanwege een abnormale pH en meestal door een infectie . In tegenstelling tot katten, honden vormen zelden struvietkristallen van urine- excretie van mineralen via de voeding alleen. Bijgevolg moeten testen en behandelen van urine- kristallen bij honden zijn screenen op een urineweginfectie .
Uitsluiten infectie
Bacteriën microscopisch

Testen op urinekristallen honden moet omvatten screening op een infectie . Volgens DVM News Magazine , minder dan twee procent van de honden urine kristallen ontstaan ​​door spoorelement uitscheiding in steriele omstandigheden . Daarentegen meer dan 95 procent van katten vormen kristallen door spoorelement uitscheiding in steriele omstandigheden . Sinds kristalvorming komt vaker voor bij katten , wordt de kans op een infectie bij honden vaak vergeten. Bij honden , struviet vormen van magnesium ammonium fosfaat ( MAP ) onder alkalische omstandigheden meestal het gevolg van urease producerende microben ( meestal stafylokokken ) . Een microscopisch examen en bacteriecultuur moet worden uitgevoerd om besmetting te identificeren.
Urineonderzoek
microscopen zal helpen identificeren van sediment in de urine

De uitsluiting van een infectie is meestal onderdeel van een uitgebreide analyse van de urine . Maar als je alleen op zoek naar kristallen een infectie kan worden gemist . Testen van de pH van de urine bepalen of het basisch genoeg voor kristalvorming . In zeer zeldzame gevallen kan extreme aantallen kristallen neerslaan uit in de urine te zien is met het blote oog in het urinemonster en kijken alsof er zand in de urine . Bij voorkeur urine wordt op een glasplaatje onder een microscoop geplaatst en onderzocht op 40x macht om kristallen te identificeren.
Behandeling

De behandeling bestaat uit dieetwijziging en antimicrobiële medicijnen . Een recept dieet geformuleerd urinekristallen lossen zal zeer nuttig zijn in het verlagen van de hoeveelheid voeding mineralen die bijdragen tot kristalvorming . Zoals hierboven vermeld , honden vormen gewoonlijk kristallen gevolg van een infectie wijzigen zodat het dieet van een hond urinekristallen niet genezen . Het identificeren van de gewraakte bacteriën door het kweken op een voedingsbodem zal u ook toelaten om een gevoeligheid test te doen om te bepalen welke antibiotica de bacterie is het meest gevoelig voor . Zodra de meest effectieve antibioticum wordt bepaald , onmiddellijk beginnen met de behandeling van de infectie , omdat het de onderliggende oorzaak van kristalvorming .
Complicaties

Vaak urinekristallen kunnen blaasstenen , aka stenen vormen. Struvietstenen moet mogelijk operatief worden verwijderd . Om deze complicaties te voorkomen , behandeling beginnen meteen omdat het langer blijven de kristallen in de blaas , de meer kans dat ze gaan klonteren samen vormen stenen . De enige manier om te bepalen of stenen gevormd is een röntgenfoto van de blaas nemen .
Volgens DVM News , zijn microben vaak vast in de kristallen tijdens de vorming . Dus terwijl de infectie in de blaas mucosa kan worden gegaan , als kristallen blijven ontbinden , kan meer microben worden vrijgegeven en reinfect de blaas . Hierdoor complicatie , moet antibiotische therapie worden verlengd.
Prognose

De prognose voor urinekristallen bij honden zeer goed tot uitstekend zolang de onderliggende oorzaak is behandeld . Infectie moeten worden geïdentificeerd en behandeld om een positieve prognose zorgen in de kristallen behandelen .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com