Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> honden >> Dog Health

Hond kniegewricht Problemen

 

Het begin van het kniegewricht problemen bij honden gebeurt meestal heel snel, wanneer de hond wordt kreupel of begint mank en toont tegenzin om gewicht te dragen op de betrokken been. Deze kwesties vaak aanwezig bijzondere problemen voor eigenaars : . Pijn voor de hond en de kosten van de behandeling en herstel
Functie

Het kniegewricht bij honden is het grootste gewricht in het lichaam van de hond en draagt ​​het grootste deel van zijn lichaam gewicht. Het omvat de patella ( knieschijf ) is gehuisvest in een groef aan de voet van de femur - de grootste beenbeen - en de ligamenten en pezen die het dijbeen , knieschijf en tibia ( scheenbeen ) bij elkaar te houden . De knie is in staat om te buigen in slechts één richting , en wanneer een van de elementen wordt onbruikbaar , het resultaat is een mank , pijnlijke hond.
Types

Honden lijden twee grote types van knieproblemen .

De eerste is een cruxiate ligament letsel, meestal voorkomend in de middelbare leeftijd , zwaarlijvige honden die de gezamenlijke hyperextensie tijdens het trainen na een periode van inactiviteit . De cruxiate ligament bestaat uit twee aparte ligamenten die steken achter de knieschijf en houd hem op zijn plaats . Wanneer een van deze twee structuren raakt gewond, kan de knie pop niet op zijn plaats . Dit type traumatisch letsel komt voor in sommige atletische honden en kan leiden tot degeneratie van het gewricht na enkele weken zonder behandeling .

patella luxatie is de ontwrichting van de knieschijf uit de groef waar deze zich bevindt - meestal zonder betrokkenheid van de ligamenten . Als gevolg van een trauma of aangeboren misvormingen, kunnen de symptomen van luxatie worden onderbroken als de knieschijf glijdt in en uit plaats . Het begint vaak in de puppy-tijd en kan steeds erger groeien naarmate de hond ouder wordt .

Andere soorten kniegewricht problemen zijn artrose; verstuikingen; spier- , pees- en ligament stammen; en infecties . Elk type van gezamenlijk probleem bij honden moet diagnose en behandeling door een erkende dierenarts .
Diagnose

Dierenartsen gebruiken meestal een serie röntgenfoto's en flexation tests om elke vorm van diagnosticeren kniegewricht ziekte . X - stralen Toon alle soorten anatomische vervorming en verplaatsing van de knieschijf . Dierenartsen soms ook betasten van de hond gewricht en patella te zien of ze weer elke ontwrichting als het zich voordoet . Dierenartsen dan is het misschien een MRI van het aangetaste gewricht te bevelen , maar dit gebeurt meestal alleen als het probleem is acuut en traumatisch .
Preventie en oplossing

De beste preventie van enige vorm van knie -gezamenlijke probleem is om een ​​hond actief en slank te houden . Omdat obesitas is een factor , een vezelrijk , laag koolhydraten dieet is nuttig in het beheren van een gewichtstoename als de hond ouder wordt . Sommige eigenaren voeg een chondroïtine /glucosamine supplement aan voedsel hun bejaarde hond aan flexibiliteit van de gewrichten te verbeteren. Behandeling van cruxiate letsel aan de gewrichtsbanden en patella luxatie meestal vereist chirurgische stabilisatie van de knie . De dierenarts die normaliter verwijdert elke vorm van beschadigd weefsel vóór het beveiligen van alle delen van het beschadigde gewricht. Eigenaren moeten lichaamsbeweging en springen hun honden ' te beperken tot enkele weken na de operatie . Dierenartsen plaatsen meestal een ondersteunende bandage over de omgeving en adviseren pijn en anti - inflammatoire geneesmiddelen . Zij kunnen ook aan fysiotherapie en gewichtsvermindering .
Overwegingen

Hoewel cruxiate bandletsels normaal optreden in overgewicht , van middelbare leeftijd of zeer atletische honden , patella luxatie kan gebeuren op elk dier . Vaak de aard van luxatie gediagnosticeerd en behandeld afhankelijk van de grootte van het dier . Ongeacht de diagnose , knieproblemen een hond meestal resulteren in een zekere mate van degeneratieve botziekte als de hond ouder wordt .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com