Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> katten >> Cat Health

Zure voeding voor katten met blaasstenen

 

Blaasstenen , ook wel blaasstenen , zijn stenen in de urineblaas en urinewegen van katten. Gevormd rond gekristalliseerde mineralen in de urine van de kat , kunnen blaasstenen die verzamelen in de blaas de blaas voering beschadigen , wat resulteert in infecties en bloed in de urine . Katten met struviet stenen , de meest voorkomende katten urine kristal , meestal urine zijn geconcentreerd met een te hoog alkalisch gehalte en heden met symptomen van infectie van de urinewegen . Waardoor de urine zuurder te zijn door middel van een dieet verandering kan vaak ontbinding van de stenen zonder chirurgie . Zure voeding

Een voorschrift van een dierenarts voeding bevat lage niveaus van magnesium en fosfor zuur in de urine van de kat te verhogen en hopelijk oplossen struvites . Het eten heeft een hoge calorische dichtheid waardoor de kat om minder te eten en minder van deze benodigde mineralen uitscheiden in de ontlasting . Hogere niveaus natrium verhogen de urineproductie van het dier waardoor de kat aan haar urinewegen van kristallen en de bacteriën die aandoeningen aan de urinewegen veroorzaakt ontdoen .

De getroffen kat nodig periodieke veterinaire controle in de tijd is op het dieet . Dierenartsen zullen normaal laboratoriumtests uitgevoerd op urine van het dier te controleren op bacteriën en nieuwe kristalvorming . Zij kunnen ook abdominale röntgenfoto om te kijken voor vermindering en opheffing van de blaasstenen .

Dierenartsen niet voeden dit dieet aanbevolen langer dan twee tot drie maanden, omdat kaliumspiegel het dier , zuur - base evenwicht en nierfunctie kan gecompromitteerd vanwege het hoge zoutgehalte . Zodra de struviet stenen zijn opgelost , kan de kat een recept voedsel dat haar urine zal normaliseren en te voorkomen dat steeds terugkerende infecties en verdere steenvorming worden gevoed. Het dier kan terug op de zure voeding als de urineweginfectie of blaasstenen terugkomen.

De kat zal sneller herstellen als het wordt gevoed ingeblikt voedsel in plaats van droog. Hoe hoger watergehalte in ingeblikt voedsel promoot urineren en helpt bij het voorkomen van uitdroging , vooral bij oudere dieren. Dierenartsen zullen adviseren geleidelijk de overgang van de oude naar de nieuwe voeding over een periode van een week om maagproblemen te voorkomen . Hoeveel van het voedsel de kat moet krijgen tijdens de maaltijd afhankelijk van het gewicht van het dier , het temperament , het niveau van lichaamsbeweging en stress factoren en zal moeten worden bepaald door de dierenarts .

Deze zure voeding is gecontra-indiceerd voor kittens en zwangere of moeders die borstvoeding geven . Dieren met een nierziekte , congestief hartfalen en hoge bloeddruk niet moet eten dit voedsel vanwege het hoge zoutgehalte . Het is ook niet aanbevolen voor katten met andere vormen van blaasgruis als de zuurgraad bevordert vorming van deze stenen.

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com