Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> paarden >> Met betrekking tot paarden

De Best Foods to Feed jaarling hengsten

 

De jaarling jaar is een cruciaal jaar groei voor jonge paarden . Het selecteren van de voeding te geven die in dat jaar is het nog belangrijker : Te veel voer of het verkeerde type kan leiden tot problemen zoals epiphysitis en osteochondritis , terwijl er te weinig toevoer van zelfs het juiste type optimale groei niet zal toestaan ​​. Toevoegen aan de vergelijking die sommige jaarlingen worden gemonteerd voor de show of verkoop , en het verstrekken van de essentiële voedingsstoffen wordt het nog moeilijker . Nutrient Requirements jaarlingen

Tijdens de jaarling jaar , zullen de meeste paarden oplopen tot 90 procent van hun volwassen grootte . Maar dat hoeft niet te betekenen dat grote hoeveelheden graan moet worden gevoed . Idealiter moet van goede kwaliteit weide of hooi maken het grootste deel van de jaarling dieet . Als de kwaliteit van het hooi in het geding is , hebben het geanalyseerd door een agrarische universiteit of provincie extensie service. In het algemeen zal jaarlingen een totale verhouding van 12 tot 14 procent eiwit nodig . Terwijl graan kan aanvullen hooi of weiland om de nodige mineralen en eiwitten leveren , moet de jaarling niet vet zijn, maar moet zijn ribben licht zichtbaar zijn .
Feeding Concentrates

in het algemeen zullen de meeste jaarlingen op hooi of weiland wat graan suppletie nodig . Volgens de Universiteit van Kentucky , zal jaarlingen op een peulvrucht hooi zoals alfalfa , klaver lespedeza of een concentraat van 12 tot 14 procent eiwit nodig , terwijl die op gras hooi zoals zwenkgras of timothy zal een concentraat van 15 tot 17 procent eiwit nodig . De meeste jaarlingen zullen 0,5-1,5 kilo krachtvoer per 100 kilo lichaamsgewicht per dag nodig .
Essentiële ingrediënten

Terwijl veel bedrijven produceren paarden voeders voor alle levensfasen of je kunt mixen uw eigen , bepaalde voedingsstoffen zijn essentieel voor een optimale groei en een minimum van ontwikkelingsproblemen . Een uitgebalanceerd rantsoen voor jaarlingen zal 0,5 procent calcium bevatten tot 0,3 procent fosfor volgens de Universiteit van Minnesota . Bovendien moet koper en zink respectievelijk aanwezig in 10 ppm en 40 ppm zijn . Ook 910 internationale eenheden van vitamine A per pond nodig zijn , samen met 37 internationale eenheden vitamine E per pond . Toegang tot een zout blok en schoon water moet beschikbaar zijn op alle tijden. Controleer voeding etiketten altijd nauw te zorgen dat de nodige voedingsstoffen aanwezig zijn .
Ontwikkelingsproblemen

Jaarlingen zijn zeer gevoelig voor orthopedische problemen als het rantsoen is onevenwichtig of ontbreekt in essentiële voedingsstoffen . Waarschijnlijk de twee meest voorkomende problemen epiphysitis , wat een ontsteking van de groei platen in de benen en osteochondritis dissecans , een storing van het kraakbeen in de groei platen te wenden tot bot. Elk van deze kan leiden tot permanente ondeugdelijkheid . Hoefbevangenheid en insulineresistentie zijn andere mogelijke problemen .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com