Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> paarden >> paard Gezondheid >> 

Hoe kan ik zien of een paard Koliek

 

Koliek is geen ziekte op zich. In plaats daarvan alleen betrekking op pijn in de buik . Omdat koliek omvat een breed scala van omstandigheden , als je paard koliek heeft , zij kunnen lijden aan een kleine en gemakkelijk te behandelen probleem, of kan het zijn dat een levensbedreigende probleem dat onmiddellijke aandacht nodig heeft. Als u het bereik van de symptomen geassocieerd met koliek begrijpen , echter, zal u in staat om te bellen in een dierenarts bij de eerste tekenen en krijg je paard de hulp die ze nodig heeft . Instructies
1

Wees je bewust van het normale gedrag van je paard en al zijn individuele eigenaardigheden . Hoe meer bekend je bent met je paard , hoe beter je kunt zien of hij handelt op een manier die koliek of een andere gezondheidstoestand geeft .

Besteed Pagina 2 aandacht aan gedragsveranderingen , vooral als uw paard wordt zeer onrustig en passen in haar stal of weide , of indien zij wordt apathisch en niet reageert op wat er om haar heen. Een paard met koliek kan ook herhaaldelijk poot aan de grond .

Kijk Goedkope 3 voor enige aandacht die je paard besteedt aan zijn buik . Een paard met koliek zal vaak proberen bij de bron van de pijn te krijgen door herhaaldelijk bijten op zijn flanken of schoppen zijn onderbuik .
4

Merk op hoe je paard rollen . Een gezond paard kan rollen op de grond te krabben jeuk of geef zelf een massage , en ze schudt daarna af . Een paard met koliek is proberen om de pijn door het glooiende stoppen , en zal in het algemeen herhaaldelijk rollen en dan opstaan ​​zonder schudden het stof af , op zoek alsof ze fysiek ongemakkelijk .
5

Let op tekenen een verandering in zowel de eetlust en de spijsvertering . Een paard met koliek zal vertonen in het algemeen een gebrek aan eetlust , en zal weinig produceren om geen mest .

Controle 6 vitale functies van je paard . Een paard met koliek zal over het algemeen zweet , vertonen een temperatuur hoger dan 100 graden F , een verhoogde hartslag en ofwel een verhoogde of verlaagde ademfrequentie .

Populaire artikelen

Hoe om te voeden met Koliek

Koliek is een andere naam voor abdominale pijn die optreedt bij mensen en paarden . De ernst ervan bij paarden varieert van mild tot ernstig. Het kan dan in slechts een half uur , maar in extreme gevallen , is een operatie nodig . Paarden mochten worden gevoederd terwijl tekenen van koliek voor een verscheidenheid van redenen . Feeding tijdens koliek kan brengen op slechte eetgewoonten , zoals kribbebijten en bouten . Als je paard heeft een darmobstructie , zal voedsel verdere complicaties te cr

Klik hier

Hind -Leg Shakes in Paarden

Hind - been schudt bij paarden symptomatisch voor vele dingen kan zijn, van de niet-zo - serieuze , zoals rillingen , een neurologische of neuromusculaire aandoening De eerste keer dat je merkt dat schudden , let dan . Als achterbeen van het paard schudt op een consistente basis , contact op met uw dierenarts . Shivers Toenemende opkomst en oefening kan nuttig zijn om een ​​paard met rillingen zijn. Shivers al lang in verband met tocht of warm - bloed rassen , maar kunnen optreden in elk ras.

Klik hier

Rode Esdoorns & effecten op Paarden

Hoewel de rode esdoorns ( Acer rubrum ) zijn mooi om naar te kijken , hun verwelkte bladeren zijn giftig voor paarden. Paarden kunnen sterven binnen enkele dagen na het eten van verwelkte rode esdoorn bladeren , volgens David Marshall , DMV . Rode esdoorn bladeren zijn giftig voor paarden Functie Volgens de Ontario ministerie van Landbouw , Voedsel en Landelijke Aangelegenheden, verdord en gedroogde rode esdoorn bladeren vergiftigen paarden en ponys , omdat bevat galluszuur . Dit zuur zorgt

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com