Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> vogelstand >> Met betrekking tot Birds

Over Hummingbird Veren

 

Er zijn 338 soorten kolibrie , met 18 in de Verenigde Staten . Veel overwinteren in de warmere klimaten van Zuid-Amerika en kom naar Noord-Amerika om te broeden. Kolibries zijn erg klein, slechts 3 tot 4 centimeter in lengte , en bekend om hun felgekleurde , iriserende veren . Kolibrie veren dienen vele functies . Ze helpen de vogel vliegen , zijn fel gekleurd om potentiële partners aan te trekken en te dienen als isolatie om de vogel warm te houden . Pigmentatie

De kleur van Hummingbird veren is anders dan dat van de meeste vogels. Kolibrie veren zijn niet allemaal gepigmenteerd , sommige niet van kleur hebben . Bij sommige soorten van kolibrie , zoals de robijn throated kolibrie , of Archilochus colubris , is een iriserend effect gecreëerd door dit gebrek aan pigment. Licht van de zon passeert de gepigmenteerde veren en breekt , net als een prisma . De kleur van de veren verandert als de kolibrie beweegt , waardoor de veren lijken regenboogkleurige en iriserende zijn.
Minste Veren

Veel vogelsoorten hebben duizenden veren , maar kolibries , vanwege hun kleine omvang , minder . De vogelsoorten met de minste hoeveelheid van veren op zijn lichaam is de robijn throated kolibrie . Het heeft slechts 940 veren in totaal.
Soorten veren

Kolibries hebben verschillende soorten veren , elk met een vorm om een specifieke functie te dienen. De primaire veren , ook wel de " eerste slagpennen , " zijn asymmetrisch , dun en gebogen . Deze veren zijn te vinden op de vleugels , en ze in staat stellen de kolibrie te manoeuvreren door de lucht bij hoge snelheden . De staartveren zijn symmetrisch en veel breder dan de primaire veren . Ze helpen de kolibrie met lift in de lucht , remmen en sturen tijdens de vlucht .
Pueblo Legend

Kolibries zijn belangrijk in vele culturen , zoals de Pueblo Indianen van Noord- Amerika. De Pueblo volk gelooft in een legende die uitlegt hoe veren van de kolibrie werd zo kleurrijk. De legende zegt dat vele jaren geleden , een demon verloor een weddenschap aan de zon en werd dus verblind . De demon , in zijn woede , uitgespuwd weer hete lava dat de aarde in brand gestoken. Een kolibrie verzamelde regenwolken uit elke richting van de Aarde en in staat was om de brand te blussen en de aarde te redden van de ondergang . Wanneer de kolibrie vloog weg , vloog door een regenboog, die felle kleuren overal veren de kolibrie te verspreiden . Vanwege deze legende , de leden van de Pueblo natie vaak dansen met kolibrie veren aan regen in tijden van droogte te brengen .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com