Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> vogelstand >> Soorten Vogels

Over Parkiet Vogels

 

Een van de meest populaire huisdieren vogels, parkieten , ook wel bekend als grasparkieten of " grasparkieten , " komen oorspronkelijk uit Australië , Azië , Nieuw-Zeeland , en Zuid-Amerika . Ze zijn intelligent en aanhankelijk en kan zelfs worden onderwezen te "spreken " tot op zekere hoogte . Parkieten goede huisdieren voor zowel kinderen en beginnende vogelhouders . Basics

Er zijn vele variëteiten van parkieten waaronder halsbandparkieten , Quaker en monniken . Parkieten zijn kleine tot middelgrote papegaaien , en te groeien van zeven tot 18 centimeter, afhankelijk van het type. Parkieten kunnen leven tot 10 of zelfs 15 jaar in gevangenschap . Als sociale vogels die in grote groepen in het wild leven , hebben ze de neiging het beste doen in paren of groepen wanneer gehouden als huisdier .
Dieet

Parkieten in het wild eten een omnivoor dieet van bloemen, zaden en insecten . Pet parkieten moeten ook een voeding bestaande uit een mengsel van planten en dierlijke eiwitten . Ze kunnen groenten zoals wortelen, broccoli , courgette en groene paprika eten. Parkieten eten ook sommige vruchten zoals mango's en papaja's . Meelwormen , hondenvoer , pinda's en kaas kan helpen om de benodigde eiwitten leveren .
Kleuren

Er zijn vele kleuren en patroon variaties in parkieten . Sommigen hebben effen kleuren in een of meer tinten , terwijl anderen donkere vlekken kunnen hebben in verschillende patronen in hun nek of vleugels. Basis kleuren zijn donker Factor , Grey Factor , Violet Factor , geelmasker en Albino . Gestreept patroon kleuren zijn Opaline Spangle Kaneel , terwijl bonte kleuren zijn dominant bonte recessief en Pied Dark Eyed Clear . Er zijn ook zeldzame kleuren zoals Saddleback , Crested Fallow , Slate , Blackface , en Gevlekte .
Reproductie

Parkieten zijn oud genoeg om te reproduceren in een jaar oud . Het broedseizoen is normaal gesproken van oktober tot maart in de Verenigde Staten , en een paar zal leggen tot drie klauwen van 4-6 eieren per koppeling. Eieren moeten op 65 tot 75 graden Celsius bewaard worden en zullen uitkomen 17-20 dagen nadat ze zijn gelegd .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com