Huisdier thuis

#  >> Huisdier thuis >  >> vogelstand >> huisdier Vogels

Hoe de Age of Afrikaanse Greys Bepaal

 

Afrikaanse grijze papegaaien zijn populair huisdier vogels bekend om hun hoge intelligentie en aantrekkelijke kleur . Deze papegaaien hebben de mogelijkheid om mensen , andere dieren , en mechanische geluiden na te bootsen , en kunnen meer dan 70 jaar . Deze lange levensduur betekent dat sommige papegaaien zullen meerdere eigenaren hebben . Het kan moeilijk zijn om te vertellen hoe oud een Afrikaanse grijze papegaai is tussen het begin van de volwassenheid en ouderdom , maar jongeren zijn makkelijk te identificeren. Wat je nodig hebt
Meetlint
Schaal
Toon meer instructies
1

Kijk voor een fokker tag op de enkel van de papegaai . Deze kleine metalen of plastic tag moet worden bedrukt met de initialen van de kweker en een nummer. Fokkers gedetailleerde registers bijhouden van de broedeieren data van al hun vogels en moet in staat zijn om u te voorzien van een volledige stamboom op basis van de tag nummer . Kopen van 2

Onderzoek oogkleur van de vogel. Een Afrikaanse grijze papegaai 6 maanden oud of jonger heeft meestal donkergrijze of zwarte ogen . Na de leeftijd van 6 maanden , hun ogen steeds lichter , steeds lichtgrijs rond de leeftijd van 1 jaar . Met 18 maanden tot 2 jaar , de kleur van de ogen wordt het een heel licht geel bruin , en door de leeftijd van 3-4 , Afrikaanse Greys hebben lichte gele ogen . Zodra de ogen geel zijn geworden , is het moeilijker om de leeftijd van de vogel te identificeren.

Kijk
3 aan de papegaai veren , vooral de staartveren . Jeugd Afrikaanse grijze papegaaien hebben donkergrijs staartveren . Volwassenen hebben een lichte rode of kastanjebruin staartveren .
4

Meet en weeg de papegaai . Volwassen Congo Afrikaanse Greys zijn meestal tussen de 12 en 14 centimeter lang en tussen de 14 en 23 gram , terwijl Timneh Afrikaanse grijze papegaaien zijn 9-11 cm lang en tussen de 10 en 14 gram . Kleinere vogels kan lijken op volwassenen , maar kan niet hebben bereikt hun volle groei, waardoor ze een van de voortijdige beëindiging van de volwassen leeftijd .
5

Raadpleeg een aviaire gespecialiseerde dierenarts voor een examen . Aviaire dierenartsen in staat zijn om u te helpen de leeftijd van uw vogel te bepalen. Een ervaren aviaire dierenarts heeft vele Afrikaanse grijze papegaaien en kan de leeftijd van de vogel uit het gedrag en de gezondheid tekenen dat amateurs niet kunnen zien bepalen . Dierenartsen kunnen ook een endoscopie uitvoeren om het geslacht van de papegaai en identificeren het niveau van seksuele rijpheid . Het is ook mogelijk om een dierenarts controleren hormoonspiegels van uw vogel . Dit kan helpen bepalen of een vrouwelijke grijze roodstaart is vruchtbaar , langs haar vruchtbare periode , of als ze nog niet heeft bereikt het. Vrouwtjes ophouden vruchtbaar rond de 40 jaar .

Copyright Huisdier thuis alle rechten voorbehouden

© nl.xzhbc.com