Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> Farm Animals >> Fokken Farm Animals >> 

Hoe te vertellen Wanneer een koe Kalf

 

Het is belangrijk om te weten wanneer een koe zal kalf , zodat je er kan zijn om te helpen tijdens het geboorteproces , als ze dit vereist. Er zijn verschillende manieren om te voorspellen wanneer een kalf wordt geboren . Het is altijd het beste om een koe met rust te laten toen ze haar kalf , maar het zijn in de buurt zal u toelaten om een dierenarts te bellen , indien nodig. Het verhoogt ook de kans op een kalf overlevende die kritieke eerste 24 uur . Instructies
1

Als de koe kunstmatig werd geïnsemineerd of je hebt verslagen van de eigenlijke paring , het berekenen van de verwachte geboortedatum behulp van een zwangerschap kalender. Zwangerschap is ongeveer 283 dagen , maar kan overspannen 10 dagen in beide richtingen . Bewaken van de koe van 15 dagen voor de verwachte vervaldag . Kopen van 2

Inspecteer uiers van de koe. In de meeste gevallen zullen deze vullen met melk ongeveer 3-7 dagen voor afkalven . Deze methode kan alleen worden gebruikt als een ruwe gids , omdat uiers van een koe kan vullen met melk zo vroeg zes weken voor het afkalven , of in de laatste 24 uur .

Kijk 3 aan de koe van achter en te zien of haar vulva ziet er gezwollen . Dit heet vering . Het is een teken dat ze haar kalfdatum nadert. Dit kan gebeuren enkele weken voor het afkalven , maar als het gepaard gaat met een slijm afscheiding , het is een teken van de naderende bevalling.
4

Controleer de rug van de koe voor het gebied tussen de staart en kop pin bot ( punt van de bil ) . Kijk of het lijkt verzonken . Dit geeft aan dat het bekken ligamenten hebben versoepeld . Arbeid begint ongeveer 12 uur na dit gebeurt . Als uw koe wordt gebruikt om aangeraakt , voelt dit gebied om te bepalen of het ligament is los .
5

Bewaken van de koe voor gedragsveranderingen . Als de koe in een kudde situatie zal ze proberen te scheiden van andere dieren . Dit gebeurt meestal in de laatste 24 uur voor de geboorte . Ze kan niet voor haar regelmatige voeding .

Kijk
6 voor de koe herhaaldelijk liggen dan staan ​​weer zwiepende haar staart en over het algemeen onrustig . Dat geeft ze kan in de eerste fase van de bevalling . Observeren of ze houdt haar staart uit en lijkt te spannen . Kijk voor het water te breken . Poten van het kalf moet een korte tijd later verschijnen .

Populaire artikelen

Hoe om te leren over broedeieren kippeneieren

Ontdek de vele manieren kip eieren uitkomen door vele methoden , met inbegrip van broedeieren van uw eigen . Leren over de verschillende apparatuur , aantal eieren uitgekomen en hoeveel eieren uitkomen op hetzelfde moment kan helpen met een ei uitbroeden project . Vaak is de beste leerervaring komt door het zien hoe anderen iets doen, dan het zelf te doen. De rassen van kippen bieden kansen voor meerdere leermogelijkheden . Wat je nodig hebt Kip ei incubator Fertile kippeneieren Toon meer ins

Klik hier

Genetische testen voor Vee

Genetische of DNA-tests op runderen wordt uitgevoerd door het verzamelen van haarzakjes , bloed of sperma monsters , dan is het verzenden van deze monsters naar een laboratorium voor analyse . De monsters worden geanalyseerd op verschillende kwalitatieve en kwantitatieve genetische eigenschappen van het dier bepalen . Resultaten van deze tests kan worden gebruikt als een van de instrumenten bij het selecteren fokdierenbestand die het potentieel kalveren met gewenste eigenschappen leveren heeft .

Klik hier

Hoe vertel ik het verschil tussen Vruchtbare Eieren van de kip en bevrucht

? Bevruchte eieren zijn een tijdbom in je incubator. Wanneer ze gaan slecht , kan onbevruchte eieren exploderen en een vreselijke stank , niet om een ​​kleverige troep moet je schoon te noemen. Gelukkig is er een manier om onkruid uit de eieren die nooit zal uitkomen , zonder nadelige gevolgen voor de gezonde embryos. Kippeneieren duurt ongeveer 21 dagen om uit te komen , maar u kunt bevruchte eieren vertellen uit onbevruchte eieren op zes dagen . Wat je nodig hebt zaklamp Toon meer instructie

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com