Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> Reptielen , Knaagdieren Knaagdieren >> Pet Slakken >> 

De levenscyclus van een slak

 

Slakken waren waarschijnlijk langzaam over de aarde 600 miljoen jaar geleden . Een soort weekdier , slakken hermafrodieten , betekent dat elk individu zowel sperma en eicellen kan produceren . Een slak kan leven te zijn 15 jaar en misschien zo oud als 25 jaar . Terwijl slakken een keer per maand zullen paren indien de weersomstandigheden geschikt zijn , wordt hun voortdurende streven naar, paring en reproduceren onderbroken door koude temperaturen gedurende welke de slak overwintert , die haar lichaam met een laag slijm om te voorkomen dat uitdroogt. In ernstige droogte , zelfs in de zomer maanden , slakken kan ook gaan in winterslaap . Er zijn meer dan 200.000 soorten slakken in de wereld , maar de levenscyclus is vrij standaard over de verschillende types.
Verliefde

De rituelen die slakken gaan door voor het dekken kan duren voor een paar uur tot een halve dag . Omdat slakken niet horen , de verkering gaat veel aanraken , en partners elkaar dekken in slijm voor het dekken . Bij sommige soorten de slakken lijken zelfs lange momenten in hartstochtelijke kussen .
Koppelen

De voortplantingsorganen zijn op de zijkant van het lichaam van de slak . Zodra ze hebben gepaard , de slakken laten elkaar. Omdat beide slakken hebben mannelijke en vrouwelijke reproductieve delen , kunnen beide partners tot voorstellen tot 100 eieren na de paring . Slakken kunnen zo vaak als paren een keer per maand .

In een paar soorten , indien nodig , ze kunnen zichzelf bevruchten .
Eieren

de eieren zien eruit als kleine kippeneieren en , afhankelijk van de soort , kan hard- dop of zacht. De meeste soorten deponeren hun eieren in vochtige grond waar ze zullen blijven tot 4 weken voor het uitkomen . Echter, veel eieren niet overleven om uit te komen , omdat ze worden weggespoeld door de regen en tuinslangen , opgegeten door roofdieren of geconsumeerd door baby- slakken die eerst uitkomen .

Er zijn een paar soorten die daadwerkelijk houden de eieren binnen hun lichamen tot ze klaar zijn om uit te komen .
baby slakken

Zoals de jonge slakken ontstaan ​​, compleet met schelpen , zijn ze vaak opgegeten door roofdieren . De baby slak moet calcium snel verbruikt omdat de schelp is zeer fragiel . Calcium verhardt de schelp , het aanbieden van de kwetsbare baby meer bescherming.

Vanwege de behoefte aan calcium , uit instinct , de baby zal de schil van het ei waaruit het uitgekomen evenals unhatched eieren eten in de buurt .

Adult

De slak zal blijven groeien en in sommige soorten slakken , niet geslachtsrijp voor bijna 2 jaar te bereiken .

De schaal waarmee de baby geboren zal blijven met het voor het leven . Tegen de tijd dat een volwassene , zal het deel van het reservoir waarmee het werd geboren in het midden van de rug . Binnen shell van de slak , ringen groeien die kunnen helpen om de leeftijd te bepalen .

Populaire artikelen

Soorten Salt Water Slakken

Er zijn minstens 40.000 soorten slakken , maar slechts drie families van slakken worden doorgaans gebruikt in zeewateraquaria : Haliotidae , Littorinidae en Mesogastopoda . Deze slakken worden beschouwd als tank schoonmakers , omdat ze eten de bebouwde algen in aquaria . In het wild , meten ze 1/2 tot 8 centimeter in lengte, en komen uit de Indo-Pacifische en Caribische Oceaan. Gebruik een slak per 2 liter water in een aquarium om algen te bestrijden . Abalone De abalone schelp is deels gemaak

Klik hier

Soorten slangen gevonden in het Regenwoud

De overvloed en de verscheidenheid van planten , zoogdieren , reptielen en amfibieën van een regenwoud maken het gemakkelijk te begrijpen waarom het is de meest bio -diverse milieu op aarde. Onder de talloze diersoorten die in het regenwoud wonen , een aantal van de meest bekende en erkende zijn slangen . Eyelash Viper De wimper viper ( Bothriechis schlegelii ) leeft in het regenwoud in Centraal-en Zuid-Amerika . Deze giftige slang dankt zijn naam aan de verschillende toonladders over haar oge

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com