Nederlandse huisdieren

#   >> Nederlandse huisdieren >> Fretten >> Ferret Gezondheid >> 

Mastceltumor in een Ferret

 

De meeste fretten zullen tumoren ontwikkelen wanneer ze tussen de 4 en 6 jaar oud , volgens Bruce H. Williams , DVM , DACVP . Maar mestcel tumoren zijn meestal goedaardig bij fretten , hoewel ze zijn dodelijk in andere zoogdieren . Voorkomende tumor

Mestcel tumoren zijn de tweede meest voorkomende vorm van tumoren die fretten ontwikkelen , volgens Ferret Universe.com . De meest voorkomende is de kanker insulinoom of eilandje cel tumoren.
Identificatie

mastceltumoren eruit platte, ronde , haarloze hobbels die vaak bruin van kleur. Ze kunnen overal op het lichaam van de fret , volgens Holly Nash , DVM , het schrijven voor PetEducation.com .
Complicatie

Omdat ze histamine bevatten , mast cel tumoren hebben de neiging jeukende te zijn , dat is waarom ze moeten worden behandeld . Anders kan de fret krassen op de tumor open en riskeren een ernstige inwendige infectie .
Diagnose

Als de mastceltumor jeukt , kan de kleur in plaats van rood zijn tan . Het is het beste voor een dierenarts om een ​​biopsie van de tumor de fret nemen om te controleren of het niet een meer ernstige vorm van de tumor .
Behandeling

mastceltumoren moeten operatief verwijderd . Meestal doen ze niet verspreiden als andere vormen van huidtumoren , volgens Dr Nash en Ferret Universe.com .

Populaire artikelen

Hondenziekte & Hondsdolheid Shots voor fretten

Net als honden en katten , fretten zijn gevoelig voor hondenziekte en hondsdolheid . Echter , fretten moeten niet vaccins geproduceerd voor andere soorten te ontvangen. Aanbevelingen De Amerikaanse Ferret Association beveelt vaccinatie van fretten met USDA - licentie vaccin producten gelabeld voor gebruik bij fretten . Distemper Fretten moeten een jaarlijkse hondsdolheid vaccinatie . Dit virus is dodelijk in fretten en alleen het vaccin kan de ziekte. Verschijnselen zijn onder meer verlies

Klik hier

Copyright Nederlandse huisdieren alle rechten voorbehouden

© www.163457.com